zondag, 07 augustus 2016

Quick Suzy: smart fortwo cabrio: niet bescheiden

We hebben er dit jaar lang op moeten wachten maar eindelijk kunnen wij, vrouwen, opnieuw cabrio rijden. Want wat is er leuker om bij mooi weer met open dak te genieten van je vrijheid. 


Ik ging deze keer op pad met een smart fortwo cabrio uitgerust met een 71 pk motor. Gelukkig moest ik niet alleen de weg op, een heel goede vriendin waarmee ik geregeld salsa- party’s afschuim, zag het wel zitten om mee te rijden richting Maastricht, waar we klant-aan-huis zijn in een leuke winkel met sexy dansschoenen voor onze salsa-moves.

De cabrio-look is de smart op het lijf geschreven, hij is 10 cm breder dan zijn voorganger en ziet er daardoor stoer uit. 

Bij vertrek hangen er nog dikke wolken in de lucht en we besluiten om het dak nog niet te openen. Met behulp van Bluetooth maak ik connectie tussen mijn Iphone en het Audio-System  en al snel klinken de salsa beats doorheen de auto. Na een kwartiertje komt de zon piepen en met een simpele druk op de juiste knop vouwt het dak boven ons hoofd zich bliksemsnel open en rijden we cabrio. Volgens de handleiding duurt de striptease precies 12 seconden. Zo hebben wij vrouwen het graag. Geen gepruts en gedoe. Eindelijk hebben de mannen bij smart oren gehad naar de wensen van een vrouw. Wij halen onze zonnebrillen boven en laten onze haren gewillig wapperen in de wind. Al tetterend rijden we richting Maastricht. Mijn vriendin toont zich verbaasd over het ruime interieur van deze kleine auto die op de autostrade vlot met de verkeersstroom meekan. De topsnelheid ligt volgens de catalogus op 151 km/h, maar de proef op de som laten we aan anderen over, verstandig als we zijn. In Nederland staat op elke hoek van de straat een flitspaal en wie te snel rijdt, mag zich  verwachten aan een fikse boete. Dat geld investeer ik liever in sexy dansschoenen. 

De Twinamic-automaat zorgt ervoor dat de automaat vlot van de éne versnelling naar de andere overgaat, van de schakelovergangen merk ik nauwelijks wat. In de stad komt mij de korte draaicirkel van 7 meter goed van pas, en dankzij de compacte afmetingen van de smart fortwo cabrio (2,7 m lang) vind ik snel een passende parkeerplaats. 

Maastricht is een mooie stad met een overweldigend aanbod aan historische schatten en heel veel mooie design winkeltjes en goede restaurantjes. Wij moeten in één van deze winkeltjes aan de overkant van de Maas zijn. We lopen over de mooie, grote voetgangersbrug en arriveren in het pittoresk stadsgedeelte van Maastricht. Hier is het minder druk en kan je rustig genieten en kuieren. In onze favoriete winkel nemen we ruim de tijd en of ik met mijn nieuwe high heels het gaspedaal van de smart zal kunnen bedienen, daar heb ik eerlijk gezegd pas achteraf aan gedacht. Maar dat we met onze moves op de dansvloer indruk zullen maken, daar twijfel ik niet aan.  

Conclusie: de smart fortwo cabrio valt in de smaak, door zijn look en functionaliteit. Klein van buiten, ruim van binnen en geschikt voor alle seizoenen. Bovendien is hij de ideale auto  voor wie vaak onderweg is in de stad. Met een inhoud van 340 liter is de koffer voldoende ruim voor de dagelijkse inkopen. Tot slot nog dit: de smart fortwo cabrio is uitgerust met een tridion veiligheidskooi die samengesteld is uit een legering van verschillende soorten hightech staal die de passagiers omsluit als een harde notendop en je optimaal beschermt bij een eventuele botsing. Een smart fortwo cabrio is verkrijgbaar vanaf  € 14.443.


Contact

YesYes BV
Veenstraat 10
B-3630 Maasmechelen

BTW: BE 0883 567 853

© Copyright autonieuws.be 2018 - Disclaimer & Privacy