zaterdag, 26 maart 2016

Quick Suzy: MINI is volwassen geworden

Net zoals de minirokjes van weleer uit het straatbeeld zijn verdwenen, geldt dat de MINI geen mini meer is. Toch zeker niet de 5-deurs MINI waarmee ik een weekje mocht rondtoeren.

Een bewuste keuze van de MINI-bazen: de hippe, jonge MINI-rijders van gisteren denken vandaag aan een huisje, tuintje, boompje… en daar komen kinderen van. Geen probleem, MINI denkt met hen mee. De ene keer creëert MINI nieuwe trends, de andere keer speelt MINI in op nieuwe trends. 

De 5-deurs MINI oogt stoer en maakt een volwassen indruk. Wat herinnert aan vorige generaties zijn de deuren die opvallend klein uitvallen, hoewel binnenin ruimte zat is. De chauffeur en zijn medepassagier vooraan beschikken over voldoende beenruimte en ook de kids achterin reizen comfortabel. De bagageruimte biedt voldoende plaats voor buggy’s en dozen kinderchampagne. 

De 5-deurs MINI onderscheidt zich door zijn langere wielbasis. De voor- en achterkant zijn typisch MINI, door zijn zijkant onderscheidt de 5-deurs MINI zich van de roedel. De extra deuren laten het vloeiende design ongemoeid, de tweede deurgreep zorgt voor een bijkomend accent. Matzilveren en zwarte details vormen een contrast met de lak. Voeg daar een zwart of wit dak aan toe en je hebt een ware blikvanger. 

Want een eyecatcher met zijn extravagante kleur is hij zonder twijfel. Bevalt het Volcanic Orange van mijn testwagen je niet, geen nood. MINI heeft nog twaalf andere kleuren in de aanbieding, op die manier kleed je je MINI zo extravagant aan als je maar wil. 

Opvallend, dat is het minste wat ik van mijn MINI kan zeggen. En precies daarom heb ik hem in mijn hart gesloten. MINI polariseert: je bent voor MINI, of je bent tegen. Er is geen tussenweg. Als ik het toch over aankleden heb: stel de aankoop van een lingeriesetje uit en investeer het bedrag in 17” aluminium velgen, waardoor hij er nog stoerder én mannelijker uitziet. Bij het interieur blijft alles bij het oude: speels, met ronde klokken en andere ronde attributen. Typisch MINI.

Minder opgetogen ben ik over het rijgedrag van deze 5-deurs gezinsuitvoering. Waar is het go-kart gevoel gebleven dat MINI zo uniek maakt? Het flitsende karakter is voor een stuk verloren gegaan, hij is ook minder wendbaar en voelt daardoor minder sportief aan. 

Ook dat is een bewuste keuze van de MINI-bazen. Deze 5-deurs is een gezinswagen en kinderen op de achterbank hebben snel hun buik vol van sportief bochtenwerk. Tenminste, dat leid ik af uit de heftige reacties van onze zoon. Moeke, ik ben wagenziek! Een tweede keer zal ik zo’n opmerking niet meer negeren, als je begrijpt wat ik bedoel. 

Conclusie: de 5-deurs MINI is een volwassen en praktische gezinswagen die hoog scoort op het vlak van veiligheid en connectiviteit en is uitgerust met de modernste technologieën gaande van actieve veiligheidssystemen, die het risico op ongevallen aanzienlijk verlagen tot passieve systemen, die je hopelijk nooit nodig hebt.

Zoals gezegd, MINI denkt mee met zijn klanten en speelt in op de evolutie die zich voltrekt in het leven van de jonge generatie MINI-kopers. Geen enkel ander merk houdt beter de vinger aan de pols van zijn klanten dan MINI en daarom slaagt ook deze 5-deurs erin – ondanks mijn kritiek – om mijn hart sneller te doen slaan. Want chique en net eigenzinnig genoeg om zich positief te onderscheiden van zijn concurrenten. Als die al bestaan: de trouw aan het merk is immers spreekwoordelijk en dat al meer dan een halve eeuw lang. Eens MINI, altijd MINI!

Contact

YesYes BV
Veenstraat 10
B-3630 Maasmechelen

BTW: BE 0883 567 853

© Copyright autonieuws.be 2018 - Disclaimer & Privacy