Quick Suzy, de opinie van een vrouw.

Etappe 6: Inverness - Isle of Skye (355 km). De eindbestemming is in zicht voor het Suzukiteam. Vandaag vertrekken we naar onze laatste halte, The Isle of Skye. Alvorens op dit prachtige eiland te belanden maken we een ommetje via de beroemde route NC500. Door tijdsgebrek kunnen we niet heel deze route doen maar we krijgen wel een beeld van de mooie maar ook ruige natuur.
Etappe #5: Loch Lomond - Inverness (266 km). Het Suzuki team maakt vandaag de wegen van de Schotse Hooglanden onveilig. Deze etappe is tot nu toe de mooiste uit de reeks met als hoogtepunt het grootste meer van Schotland, Loch Lomond waar ons Jimny amfibievoertuig te water wordt gelaten. Verderop passeren we de Bridge of Orchy, Glencoe en ook het beroemde meer van Loch Ness. Helaas kunnen we je de beelden van Nessie niet laten zien. Eindigen doen we onze dag in Inverness, hoofdstad van de Schotse Hooglanden.
donderdag, 08 augustus 2019

Scotlandrally 2019 - Etappe #4 (video)

Etappe #4: Piel Island - Loch Lomond (367 km). Nadat heel het Suzuki team met de eerste bootjes geëvacueerd worden van het onbewoonde eiland, Piel Island kunnen we van start gaan met de 4de etappe. We trekken door het prachtige Lake District, waar kronkelende wegen zich een weg banen tussen de meren. Op de middag belanden we in het stadje Carlisle waar we onze honger stillen in een plaatselijk restaurantje. We zetten onze tocht verder en laten Wales achter ons. Ter hoogte van Gretna Green betreden we de Schotse bodem. Welcome to Scotland!
woensdag, 07 augustus 2019

Scotlandrally 2019 - Etappe #3 (video)

Etappe #3: Snowdonia - Piel Island (370 km). Vandaag wordt Piel Island de eindbestemming van het Suzukiteam. Maar eerst houden we halt bij het dorpje met de langste naam ter wereld: Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwllllantysiliogogogoch en zoeken we een local om dit uit te spreken. We passeren Conwy Castle en de voetballiefhebbers onder ons halen hun hart op bij één van ‘s werelds beste voetbalploegen, Liverpool. Daarna rijden we in één ruk door naar onze eindbestemming. Onderweg proberen sommigen nog wel vriendschap te sluiten met enkele schapen. 
Etappe 2: Stonehenge - Cwellyn Arms, Snowdonia (420 km). Met het Suzuki team trekken we vandaag van Stonehenge naar Wales. Onderweg passeren we het mooiste dorpje van de UK, Castle Combe en onze lunch nemen we in het hippe Bristol, de hometown van street art kunstenaar Banksy. Na Bistrol steken we de grens over tussen Engeland en Wales en rijden we binnen in het natuurpark Brecon Beacons. Leuke baantjes en mooie uitzichten verbinden dit mooi stuk natuur met een volgend natuurpark Snowdonia. Het is hier dat we onze tenten na een mooie en welgevulde dag opzetten om de nacht door te brengen. 
Etappe #1: Calais - Stonehenge (411 km). Met het hele Suzuki team stonden we deze morgen klaar in Cap Blanc Nez om van start te gaan voor een rally met als eindbestemming The Highlands of Scotland. In Calais namen we de ferry en staken we het Kanaal over, een boottripje van ongeveer 90 minuten. Eens aan wal in Dover kon de tocht echt beginnen. We hadden heel wat kilometers voor de boeg. Tegen de middag passeerden we Hastings, waar we toch eens moesten proeven van de overbekende fish ‘n chips! Na onze ongezonde en vettige lunch zetten we onze route verder langs: Beachy Head, Brighton, Good Wood Factory, Beaulieu om zo de dag te eindigen bij één van de zeven wereldwonderen: Stonehenge! 
Volkswagen beschikte al over het meest veelzijdige SUV-aabod op de markt. Alsof dat nog niet volstond, heeft de grootste autobouwer ter wereld daar nog een modelreeks aan toegevoegd in de vorm van de T-Cross. Die positioneert zich in het zogeheten (SUV) B-segment. 
Dezer dagen komt er een einde van de 80-jarige carrière van de legendarische Beetle. Mede door de komst en het succes van de SUV’s liep de verkoop de voorbije jaren fors terug. Maar dat hij populair is gebleven, heb ik de voorbije week mogen ervaren aan de hand van talloze vriendelijke reacties en opmerkingen van  automobilisten en fietsers die mijn pad kruisten. 
Thomas de Dorlodot, een onbekende naam in Vlaanderen maar wereldberoemd daarbuiten. Hij leeft de droom waar wij enkel van kunnen dromen. Volkswagen regelde een ontmoeting met Thomas en zijn vrouw Sofia die een diepe indruk heeft nagelaten.
Ben ik avontuurlijk aangelegd, zijn wij een familie die onbetreden paden durft te bewandelen? Dromen wij af en toe van een weekendje uit of een vakantie met een camper: stoppen waar we willen, opstaan en eten wanneer we willen, kortom ons eigen ding doen zonder op de vingers te worden gekeken door andere hotelgasten? 
Pagina 1 van 3

Contact

YesYes BVBA
Veenstraat 10
B-3630 Maasmechelen

BTW: BE 0883 567 853

© Copyright autonieuws.be 2018 - Disclaimer & Privacy