Het is voor veel mensen nog altijd contra-intuïtief om voor de duurdere optie te kiezen, maar in het geval van elektrische auto’s haal je er op termijn je profijt uit. Voor particulieren liggen de kaarten echter minder gunstig dan voor ondernemingen.
Deze week werd bekend dat de overheid op basis van een aanbesteding voor politievoertuigen gekozen heeft voor de Mercedes Vito Tourer. In de komende vier jaar zullen de gekende Volkswagen-combi’s dus vaak vervangen worden door Mercedessen. Een bericht dat weinig ophef zou genereren, ware het niet dat de geselecteerde voertuigen … diesels zijn.
CO2-doelstellingen en rationalisatie luiden het einde in voor dikke motoren met decadent veel cilinders. Bij BMW zingt de V12 in juni van dit jaar zijn zwanenzang onder de motorkap van de M760i xDrive. Daarvan wordt een speciale reeks gebouwd in exact 12 exemplaren - en niet iedereen kan er zomaar eentje krijgen.
In het kader van de snel stijgende vraag naar betaalbare elektrische auto’s heeft VW besloten om de drie jaar tot de introductie van de volgende betaalbare elektrische auto van het merk, de ID Life, te overbruggen door de in 2020 stopgezette kleine e-Up opnieuw in productie te nemen.
Porsche stelt een met de Sport Turismo een derde Taycan-variant voor. Maar die was er toch al, als GTS? Inderdaad, maar die eind vorig jaar voorgestelde versie was de enige verkrijgbare uitvoering van die koetswerkvariant. Nu stelt Porsche er nog 4 andere versies van voor.
Vorige week meldde de Duitse nieuwssite Automobilwoche dat Mercedes tegen het einde van dit decennium zou stoppen met de productie van breaks. Navraag bij Mercedes leert dat het zo’n vaart niet zal lopen.
Niet Peugeot, Volvo, VW of Renault, maar MG lanceert de eerste elektrische stationwagen ter wereld: de 5. Voor de prijs van een elektrische Opel Corsa krijg je een veel beter uitgeruste break ter grootte van de Astra.
In dit vierde en laatste merkenoverzicht onthullen we je wat er dit jaar uit de pijplijn komt bij Peugeot, Polestar, Porsche, Renault, Seat, Smart, SsangYong, Skoda Subaru, Suzuki, Toyota, Volkswagen en Volvo.
In het kader van de strijd tegen verkeersslachtoffers moeten alle nieuw gehomologeerde auto’s in de EU vanaf juli dit jaar over ISA – Intelligent Speed Assistance - beschikken. Vanaf juli 2024 is deze voorziening verplicht in alle nieuwe auto’s in de EU.
Net voor Kerst mocht Autonieuws exclusief meekijken achter de schermen van Toyota Motor Europe. Het is hier dat de gloednieuwe Aygo X van a tot z werd ontwikkeld. Maar er gebeurt veel meer in Zaventem dan je tot nog toe vermoedde.
Pagina 1 van 463

Contact

YesYes BV
Veenstraat 10
B-3630 Maasmechelen

BTW: BE 0883 567 853

© Copyright autonieuws.be 2018 - Disclaimer & Privacy