We brengen hier bij Autonieuws zelden autosportnieuws, omdat daar gespecialiseerde kanalen voor zijn, maar vandaag maken we graag een uitzondering want onze eigen Stoffel Vandoorne (30) won zonet in Seoel de wereldtitel in de Formule E. Een Belgische wereldkampioen, reden om trots te zijn.
De Nederlandse snellaadketen Fastned zag de laadomzet in de eerste helft van 2022 toenemen tot € 12.6 miljoen euro, bijna drie keer zoveel als in dezelfde periode vorig jaar. Deze sterke stijging is het gevolg van de groei van het Europese netwerk, sterke verkopen van elektrische auto’s alsmede een toename van de omzet per laadsessie. Winst maakt Fastned nog niet, maar dat is een kwestie van tijd.
De Vlaamse belastingdienst voerde vandaag voor het eerst een mobiele controle uit om emissiefraude bij vrachtwagens op te sporen. De controle vond plaats op de A12 boven Antwerpen, waar snuffelauto’s met innovatieve technologie in lussen reden om de uitstoot te meten.
Of het goede nieuws ook lang zal duren valt nog af te wachten, maar morgen, 11 augustus, dalen de brandstofprijzen met 4 tot 12 cent. Alle soorten worden goedkoper, met uitzondering van stookolie, die duurder wordt.
Het eerste van 275 exemplaren van Mercedes-AMG’s plug-inhybride hypercar krijgt op dit eigenste moment vorm in Coventry. Elke ONE krijgt de onverdeelde aandacht van zo’n 50 specialisten, die niets, maar dan ook niets aan het toeval overlaten. 
Een Porsche Taycan Turbo S met de momenteel nog niet bij ons verkrijgbare Porsche Tequipment Performance kit is de snelste seriegebouwde elektrische auto op de Nürburgring. Met Porsche-ontwikkelingsrijder Lars Kern aan het stuur deed de Taycan precies 7 minuten en 33 seconden over een ronde van het legendarische 20,8 kilometer lange circuit.
Wie hoopte dat een elektrische Mercedes EQS SUV relatief betaalbaar zou zijn mag die hoop opbergen. Het merk maakte vandaag de prijzen van zijn grote elektro-SUV bekend. Die beginnen bij net geen € 120.000 en lopen op tot zo’n € 170.000 inclusief btw. Zonder opties.
Cupra breidt het motorengamma van de Leon berline en break uit met twee nieuwe benzinemotoren van 150 en 190 pk en voert kleine uitrustingsupdates door. Het vernieuwde gamma is vanaf het derde kwartaal verkrijgbaar.
Productieproblemen en een stokkende toeleveringsketen doen de motor van de Amerikaanse start-up Lucid sputteren. De Lucid Air zal dus niet deze zomer al op Europese wegen te zien zijn, zoals eerder werd aangekondigd. Maar haalt hij überhaupt de productiefase?
Volgens cijfers van Traxio zijn tweedehandskopers in ons land vooral uit op een Volkswagen, een BMW, een Mercedes-Benz of een Opel. Het eerste niet-Duitse merk is Peugeot, dat op nummer vijf strandt. De prijzen scheren nog steeds hoge toppen.
Pagina 1 van 500

Contact

YesYes BV
Veenstraat 10
B-3630 Maasmechelen

BTW: BE 0883 567 853

© Copyright autonieuws.be 2018 - Disclaimer & Privacy