Nieuws

© BMW

Zegereeks van BMW duurt voort: Alain Peers verkozen tot Fleet Manager of the Year 2024

12 januari 2024
Door Stijn Blanckaert

2023 was een boerenjaar voor BMW Belux, dat het jaar opnieuw afsloot als marktleider. Gisterenavond kwam daar als kers op de taart nog de verdiende overwinning van BMW’s Corporate & Special Sales Manager Alain Peers op de jaarlijkse verkiezing van de Fleet Manager of the Year bovenop.

 

Alain Peers is sinds begin 2021 Corporate & Special Sales Manager van BMW Belux en moet er samen met zijn team voor zorgen dat de Belgische ondernemingen en zelfstandigen zo veel mogelijk auto’s van BMW en MINI aankopen. Dat lukt meer dan aardig, want het merk is – met dank aan het grote aandeel bedrijfswagens in de totale verkopen – de onbetwiste marktleider in ons land, met in 2023 opnieuw een uitstekend resultaat. 

Voor Peers zijn huidige functie opnam werkte hij van 2006 tot 2010 reeds bij BMW als Business Manager Corporate Sales en voor een tijdelijke uitstap naar andere werkgevers waaronder Volvo, waar hij eveneens de titel van Fleet Manager of the Year won, was hij ook al aan de slag bij BMW Financial Services en Alphabet (leasingmaatschappij van BMW Group). 

Naast Alain Peers waren ook Bart Van Rossen, Fleet & Remarketing Director van Ford Belgium, Marc Fumagalli van Renault Belux, Kristof De Frenne van Polestar en Jean-François Mailleux van Kia Belux genomineerd.  

Unicum 

Peers won de begeerde titel, de meest prestigieuze in de Belgische autowereld, al voor de derde keer. Dat gebeurde nooit eerder sinds het ontstaan van de verkiezing in 1996. Het is zijn eerste titel bij BMW. De vorige twee overwinningen dateren van 2013 en 2018, toen hij nog Fleet Manager was van Volvo. Voor BMW is het sinds het ontstaan van de verkiezing 29 jaar geleden eveneens de derde overwinning. In 2006 en 2012 won de toenmalige Fleet Manager Kris Verleye (vandaag actief als Fleet & Pre Owned Manager Benelux bij Jaguar Land Rover) de titel tweemaal, in 2020 was de eer aan Tom Van Assche (vandaag Head of Sales bij Polestar Belgium & Luxembourg). 

Tijdens dezelfde feestelijke awardshow, met 1.055 aanwezigen die getrakteerd werden op een diner dat werd verzorgd door driesterrenchef Tim Boury, ging BMW trouwens ook lopen met de trofeeën voor best verkochte SUV, bestverkochte PHEV, meest verkochte bedrijfswagen en meestverkochte auto tout court in ons land. Het klassement van de winnaars per categorie kon u al terugvinden in dit artikel. 

De Fleet Manager of The Year wordt elk jaar begin januari georganiseerd door vakblad Fleet, een uitgave van Effective Media, dat ook Fleet.TV maakt. De winnaar wordt gekozen door de lezers van het magazine die via een stemformulier hun voorkeur doorgeven. De editie van 2024 was al de 29ste opeenvolgende en vond plaats in de AED studio’s in Lint.

Deel op

Lees meer over


© Autonieuws. Alle rechten voorbehouden. Design door We Cre8 It.