Nieuws

© Toyota

Yaris Cross GR Sport: ‘M-pakketje’ voor Toyota’s baby-SUV

30 augustus 2022
Door Dieter Quartier
Toyota breidt zijn de Yaris Cross-lijn uit met een nieuwe GR Sport-uitvoering, in navolging van de Corolla en C-HR. Die ziet er alvast patent uit.

Sportversies van SUV’s zijn in trek. Klanten zijn bereid om enkele duizenden euro’s extra op tafel te leggen om hun voertuig net iets meer uitstraling te geven. Geen wonder dus dat Toyota ook een GR Sport-livrei uitbrengt van de Yaris Cross. 
08 Nieuwe sportieve topuitvoering voor Toyota Yaris CrossDie onderscheidt zich door zijn 18 duim grote 10-spaaksvelgen met een glanzend gepolijste afwerking, een achterdiffuser en een specifieke zwarte grille. Voor nog meer cachet kun je opteren voor een tweekleurig koetswerk, waarbij het dak en de stijlen uitgevoerd zijn in het zwart.

Interieur

In het interieur hebben de sportstoelen voorin een nieuwe grijze bekleding met rode stiksels, die ook terugkomen op het stuurwiel en de versnellingspook.
13 Nieuwe sportieve topuitvoering voor Toyota Yaris CrossHet GR-logo is prominent aanwezig op de voorste hoofdsteunen, de startknop, het instrumentenpaneel en het stuurwiel. In de portieren en op het instrumentenpaneel zijn sierlijsten in gun-metal silver aangebracht.

Hybride aandrijflijn

De Yaris Cross GR Sport wordt aangedreven door Toyota’s gekende 1.5-liter Hybrid Dynamic Force-driecilindermotor. Daaraan werd niets gewijzigd. De lange slag, snelle verbranding, hoge compressieverhouding van 14:1 en temperatuur- en drukregeling helpen de motor om een hoog thermisch rendement van 40% te bereiken. 12 Nieuwe sportieve topuitvoering voor Toyota Yaris CrossWat de ophanging betreft: die werd opnieuw afgesteld, waardoor de bestuurder een beter stuur-, rol- en gripgevoel krijgt, aldus Toyota.

Rijke uitrusting

Als topmodel, gepositioneerd naast de Yaris Cross Elegant en Adventure, heeft de Yaris Cross GR Sport een rijke standaarduitrusting met onder meer klimaatregeling met twee zones, verwarmde voorstoelen en donkergetint glas achteraan. De GR SPORT is ook uitgerust met het Toyota T-Mate-pakket, dat geavanceerde systemen voor actieve veiligheid en ondersteuning van de bestuurder omvat.

De Yaris Cross GR Sport kan besteld worden vanaf september, wanneer ook de prijzen worden onthuld.

Deel op

Lees meer over

Dieter Quartier

Dieter Quartier (°1976) schrijft al sinds 2000 met motorolie in plaats van inkt. Zijn interessesfeer reikt van classics tot electrics. Bedrijfsmobiliteit in ruime zin is zijn dada.

Contact

YesYes BV
Veenstraat 10
B-3630 Maasmechelen

BTW: BE 0883 567 853

Autonieuws

Ook op


© Autonieuws. Alle rechten voorbehouden. Design door We Cre8 It.