Nieuws

X-Factor voor de nieuwe Opel Mokka

05 februari 2016
Door Redactie
Sinds zijn lancering in 2012 kent de Opel Mokka steeds meer succes. In Europa werden reeds meer dan 500.000 stuks besteld, waarmee hij een belangrijke speler is in het zeer competitieve SUV-segment.
De nieuwe Opel Mokka X heeft alles om dit succesverhaal nog te versterken. De compacte-SUV gaat in wereld­première op het aanstaande Autosalon van Genève en zal in het najaar op de markt verschijnen met een typerend uiterlijk, een nieuw interieur en infotainmentsystemen van de nieuwe generatie. Daarmee wordt hij een van de best geconnecteerde SUV’s op de markt. Naast de onlangs gelanceerde 1,6-liter ‘fluisterdiesels’ met 110 of 136 pk zal de nieuwe Mokka X ook zijn benzineaanbod uitbreiden met de 1.4 Direct Injection Turbo met 150 pk van de nieuwe generatie, die onlangs zijn debuut maakte in de nieuwe Astra, zal verkrijgbaar zijn in combinatie met een automatische zesversnellingsbak, Start/Stop en adaptieve vierwielaandrijving.

De nieuwe voorkant volgt de lijn van Opels nieuwe design, met een vleugelvormige, horizontale frontgrille en de dominante, scherpe, dubbele vleugels van de led-dagrijlichten die zo kenmerkend zijn. Achteraan wordt die lijn doorgetrokken met opnieuw een dubbele vleugel in de achterlichten. De zijkant van het koetswerk behoudt de sculpturale en elegante trekken met sportieve toets.

De binnenkant van de de Mokka X werd volledig herwerkt. Een gloednieuw dashboard, geïnspireerd op dat van de nieuwe Astra, doet zijn intrede. Het nieuwe instrumentenbord is opgebouwd rond elementen met een meer horizontale structuur. Het ziet er enerzijds eenvoudiger en zuiverder uit, en anderzijds is het scherper afgelijnd en nauwkeuriger. De centrale console werd volledig nieuw ontwikkeld rond de 7 of 8” grote aanraak­schermen van de infotainmentsystemen van de nieuwe generatie. De verfijnde elegantie en de zuivere vormgeving met minder knoppen maken indruk – heel wat functies zijn nu toegankelijk via de aanraakgevoelige schermen.

Deel op

Lees meer over


© Autonieuws. Alle rechten voorbehouden. Design door We Cre8 It.