Nieuws

WASABI: Toyota Yaris GRMN

18 juli 2017
Door Redactie
Toyota introduceert voor de eerste keer in Europa een GRMN-versie van een Toyota model, namelijk de Yaris. In Japan is de toevoeging GRMN synoniem aan Toyota modellen met de hoogste prestaties in een gelimiteerde oplage. 
De Toyota Yaris GRMN is de snelle versie van de pas geïntroduceerde, vernieuwde generatie Yaris. De Yaris GRMN is uitgevoerd in de Toyota GAZOO Racing-kleuren en beschikt over een vermogen van 212 pk.

De Yaris GRMN ("GAZOO Racing Masters of Nürburgring") sprint van 0-100 km/u in 6,3 seconden en de top bereik je bij 230 km/u. Onder de kap ligt een nieuw gemodificeerde 1,8-liter viercilinder VVT-iE die is uitgerust met een supercharger van Magnusson Eaton. Het leeggewicht bedraagt 1.135 kg waarmee de Yaris een pk-gewichtsverhouding heeft van 5,35 kg/pk.

De Yaris GRMN ligt 24 millimeter lager bij het asfalt dan de reguliere versies. De sportieve 3-deurs hatchback staat op 17-inch lichtmetalen velgen van BBS, met extra breed rubber van Bridgestone (205/45R17). 

De carrosserie is voorzien van een striping, uitgevoerd in de kleuren van Toyota GAZOO Racing, het raceteam van Toyota. Speciale sportstoelen, aluminium sportpedalen, een sportstuur, diffuser achter, centraal geplaatste uitlaatpijp en grote dakspoiler benadrukken het ultra-sportieve karakter. 

Deel op

Lees meer over

Contact

YesYes BV
Veenstraat 10
B-3630 Maasmechelen

BTW: BE 0883 567 853

Autonieuws

Ook op


© Autonieuws. Alle rechten voorbehouden. Design door We Cre8 It.