Nieuws

© Renault

VW trekt stekker uit samenwerking met Renault voor goedkope elektroauto

21 mei 2024
Door Stijn Blanckaert

Volkswagen en Renault zouden samenwerken aan een nieuw, goedkoop elektrisch model van minder dan € 20.000 op basis van de toekomstige Twingo. Die samenwerking, die in 2026 tot een nieuw model van beide merken moest leiden, is nu opgeblazen, weet Autonews Europe.

 

Renault plant een nieuwe elektrische Twingo. Die auto wordt voor 2026 verwacht en zou een prijskaartje van minder dan € 20.000 krijgen. Ook Volkswagen plant zo’n auto, die onder de ID.2 gepositioneerd zou worden en logischerwijs ID.1 zou kunnen heten. 

Beide merken zouden samenwerken aan de ontwikkeling van een gemeenschappelijke basis om die auto’s op te bouwen. Dat werd bij de voorstelling van het conceptmodel van de nieuwe Twingo in februari van dit jaar ook bevestigd door Renault-topman Luca de Meo. 

Vandaag blijkt – volgens Autonews Europe dat twee bronnen heeft die anoniem willen blijven – dat de mogelijke samenwerking na het afspringen van de onderhandelingen van de baan is. Volkswagen zou de gesprekken gestaakt hebben waardoor de ID.1 uiteindelijk dan toch een 100% VW-product zal worden, aangezien de link met Renault en diens nieuwe Twingo verbroken is.  

Wat de reden voor het beëindigen van de gesprekken of de samenwerking is, is niet bekend. Beide merken hebben ook niet gereageerd op de berichten. Hoe dan ook betekent dit dat de ontwikkelingskosten niet gedeeld worden en elk merk de volledige investering nu zelf zal moeten dragen. 

De elektrische Twingo wordt voor 2026 verwacht, in principe zou VW ook rond die tijd met zijn eigen A-segment-EV moeten komen.

Deel op

Lees meer over


© Autonieuws. Alle rechten voorbehouden. Design door We Cre8 It.