Nieuws

© Volkswagen

VW ID. Buzz nu ook als lange versie én met derde zetelrij

02 juni 2023
Door Dieter Quartier

Tot nog toe kon je de elektrische MPV van Volkswagen enkel als vijfzitter krijgen en met één batterijpakket. Dat heeft het succes van de ID.Buzz niet gehinderd, maar toch hebben heel wat kopers uitgekeken naar de versie met zeven zitplaatsen. Die is er nu, al dan niet met verlengde wielbasis en mega-panoramadak.

 

Je leest het goed: zowel de bestaande versie met standaardwielbasis als de nieuwe versie met lange wielbasis is verkrijgbaar met drie zetelrijen. De met 25 centimeter verlengde VW ID. Buzz LWB beschikt uiteraard over extra brede schuifdeuren, extra laadvolume en ook een grotere batterij. Die kan 85 kWh netto bevatten en krijgt in de winter ondersteuning van een nieuwe warmtepomp om de efficiëntie te verhogen. 

De ID Buzz LWB zal ook verkrijgbaar zijn met een nieuwe 210 kW (286 pk) sterke elektromotor op de achteras. Daarmee zit je in 7,9 seconden aan honderd per uur. Nog niet snel genoeg? Kies dan voor de vierwielaangedreven GTX met een vermogen van 250 kW (339 pk), die beschikbaar zal zij in 2024. Met deze ‘racebus’ geef je het gros van je medeweggebruikers het nakijken: 6,4 seconden volstaan voor de klassieke verkeerslichtenspurt. 

Grootste panoramadak uit VW-geschiedenis

Andere nieuwe kenmerken van de elektrische VW-bus zijn een head-updisplay, een verbeterd infotainmentsysteem van de volgende generatie en een ‘parkeren op afstand’-functie via smartphone. Photo: James Lipman

Werkelijk uniek is het high-tech panoramisch zonnedak. Met een transparant glasoppervlak van 1,5 m² (1,54 x 0,93 m) is het het grootste van alle Volkswagen-modellen. Het transparante dakoppervlak bedekt de eerste en tweede zetelrij volledig. Photo: James LipmanHet slimme glas kan elektrisch worden omgeschakeld van transparant naar ondoorzichtig en omgekeerd met een touch slider (vooraan boven de bestuurder en voorpassagier) of met behulp van de spraakassistent. 

De grote hoofdruimte van de ID. Buzz wordt dankzij het panoramisch dak met 30 mm vergroot tot 1.093 mm (voorin) en 1.072 mm (tweede zitrij).

Vijf, zes of zeven zitplaatsen

Photo: James LipmanAfhankelijk van de configuratie kan de ID. Buzz gebruikt worden als vijfzitter (2/3), als zeszitter (2/2/2 met individuele stoelen en armsteunen op de tweede rij) en als zevenzitter (2/3/2). De voorste passagiersstoel, de buitenste stoelen op de tweede rij en de stoelen op de derde rij zijn standaard uitgerust met ISOFIX-kinderstoelverankeringspunten en top tether.

Met zeven personen aan boord heeft de langste ID. Buzz nog steeds een volume van 306 liter achter de derde zetelrij. Over prijs en beschikbaarheid kunnen we momenteel nog niets berichten. 

Deel op


© Autonieuws. Alle rechten voorbehouden. Design door We Cre8 It.