Nieuws

© ALD/LeasePlan

Volvo XC40 private lease met slechts één maand opzeg: nu mogelijk bij ALD/LeasePlan

22 augustus 2023
Door Dieter Quartier

Volvo slaat de handen in elkaar met de grootste Europese leasingmaatschappij om een bijzonder flexibele huurformule aan te bieden voor particulieren. Een beetje naar het voorbeeld van Lynk & Co, maar dan zonder deelmogelijkheid.

 

Volvo Abonnement. Zo heet de leaseformule die Volvo heeft ontwikkeld met het gefuseerde ALD Automotive/LeasePlan. Bij de lancering zijn er twee modellen beschikbaar: de XC40 T2 automaat (benzine) en de XC40 Recharge (elektrisch), elk in één kleur en voorzien van een vast optiepakket. ALD Automotive LeasePlan en Volvo Car Belux brengen meest flexibele private lease contract op de markt autonieuws 1

All-in leasecontract

Private lease stelt particulieren in staat om te genieten van de voordelen van een operationeel leasecontract. Je betaalt een vaste prijs per maand voor het gebruik van de wagen, de verzekering, het onderhoud en de herstellingen, de verkeersbelasting, de belasting op inverkeerstelling en de wegbijstand in Europa. Je mag er 1.250 kilometer per maand mee afleggen; rij je meer, dan betaal je extra.

Het voordeel van Volvo Abonnement ten opzichte van andere privateleasecontracten is dat je de overeenkomst al na één maand kunt opzeggen, mocht je dat willen. Je bent dus niet gedurende meerdere jaren gebonden. Net die flexibiliteit moet volgens ALD/LeasePlan meer klanten over de streep trekken.

Flexibiliteit kost geld

Wel hangt er een redelijk stevig, maar marktconform prijskaartje aan de flexibele formule. Voor de Volvo XC40 T2 betaal je minstens € 639 per maand inclusief btw. Voor zijn elektrische broertje moet je minstens € 820 per maand veil hebben. Ter vergelijking: de qua formaat vergelijkbare Lynk&Co 01 kost je € 650 per maand (met eveneens 1.250 inbegrepen kilometers). Je krijgt dan een volledig uitgeruste plug-inhybride met een elektrisch rijbereik van zo’n 70 kilometer. 

Deel op

Lees meer over


© Autonieuws. Alle rechten voorbehouden. Design door We Cre8 It.