Nieuws

Volvo Novabil neemt Volvo Ardson Mons over en heeft nu zes vestigingen

30 november 2023
Door Stijn Blanckaert

Overnamenieuws van het Volvo-front, want Volvo Novabil Groep, het familiebedrijf uit Kortrijk met tot vandaag vijf Volvo-concessies, breidt uit door de overname van Volvo Ardson in Bergen. Samen met de vestigingen in Ieper, Waregem, Moeskroen en Doornik bestrijkt Novabil Groep nu een nog groter deel van West-Vlaanderen en Henegouwen.

 

Novabil is een familiale groep die al sinds 1966 Volvoverdeler is. De groep heeft met Mathias Goos, vroeger nog fleet manager van Volvo Cars, een ervaren CEO. Hij is erg blij met de overname van Ardson uit Bergen, omdat de elektrische modellen die Volvo aan het gamma toevoegt, met momenteel de nieuwe EX30 en EX90 als centrum van de aandacht, nieuwe segmenten ontgrendelen. 

Extra poort naar Frankrijk 

Ardson is door de ligging in Bergen, de hoofdstad van Henegouwen, voor Novabil Groep volgens Goos ook een ideale aanvulling op geografisch vlak. In Bergen bevindt zich de militaire hoofdzetel van de Navo, Shape genaamd. Ook Google heeft er een groot datacenter en door de aanwezigheid van universitaire start-ups is er in die regio een belangrijk B2B-potentieel aanwezig. Bovendien ziet Novabil de vestiging in Bergen ook als een nieuwe toegangspoort naar Frankrijk, naast de vestigingen in Doornik en Moeskroen, waar vandaag al vrij veel Franse klanten worden bediend. 

Familie blijft aan boord 

Nathalie en zoon Max van de familie Crappe van Volvo Ardson blijven na de overname door Novabil aan boord in Bergen en verzekeren zo de continuïteit voor de klanten van de garage.

Ook Novabil is een echt familiebedrijf, met naast Gedelegeerd Bestuurder Mike Byttebier nu ook Manu Byttebier als CFO.  

Novabil heeft 85 medewerkers en levert elk jaar zo’n 2.000 nieuwe Volvo’s en 600 tweedehandsexemplaren aan de klanten over (vanaf nu) zes vestigingen. Het is daarmee een van de grootste Volvo Cars-verdelers van de Belux.

Deel op

Lees meer over

Stijn Blanckaert

Stijn Blanckaert (°1974) is al van kindsbeen af gepassioneerd door auto’s en maakte er zijn beroep van. Hij houdt van pk’s, of ze nu uit een V8 of een elektromotor rollen… Na jaren in de leasing- en fleetsector schrijft hij sinds 2016 voor Autonieuws.be waar hij onder meer gespecialiseerd is in economisch nieuws.

Contact

YesYes BV
Veenstraat 10
B-3630 Maasmechelen

BTW: BE 0883 567 853

Autonieuws

Ook op


© Autonieuws. Alle rechten voorbehouden. Design door We Cre8 It.