Nieuws

Volledige veiligheid: Mercedes-Maybach Pullman Guard

22 september 2016
Door Redactie
Hoogwaardigheidsbekleders die optimale bescherming nodig hebben, kunnen voortaan een Mercedes-Maybach S 600 Pullman Guard in hun privé bunker parkeren.
De Mercedes-Maybach S 600 Pullman Guard biedt volledige bescherming volgens de normen van beschermingsklasse VR9 (zowel in het doorzichtige als ondoorzichtige deel) en is gecertificeerd voor bestendigheid tegen explosieven conform de norm ERV 2010. De bepantsering van de Mercedes-Maybach S 600 Pullman Guard is ontwikkeld op basis van de jarenlange ervaring waarover Mercedes-Benz bij de bouw van extra beveiligde voertuigen met geïntegreerde bepantsering beschikt.

Het leeggewicht van de Pullman Guard bedraagt 5,1 ton, het toegestane totaalgewicht 5,6 ton. Van buitenaf is de bepantsering zoals bij alle S-Klasse Guard-modellen nauwelijks zichtbaar. Daarvoor zorgen bijvoorbeeld de donkergetinte ruiten van het passagierscompartiment.

Alleen al zijn lengte van 6,5 meter verraadt de uitzonderlijke status van de Mercedes-Maybach Pullman. Zo ontstaat er achterin ruimte voor een riante, sfeervolle clublounge, die standaard is voorzien van diverse comfortvoorzieningen. De limousine voldoet aan de vraag naar exclusiviteit en luxe. VIP-gasten reizen in rijrichting op twee standaard Executivestoelen. Ze hebben de grootste beenruimte in het segment en een uitermate comfortabele in- en uitstap. Zoals bij Pullman-uitvoeringen gebruikelijk kunnen de vier passagiers tegenover elkaar plaatsnemen achter de elektrisch bedienbare scheidingswand.

De 6.0-liter V12-biturbomotor van de Mercedes-Maybach Pullman levert een vermogen van 530 pk en een maximumkoppel van 830 Nm. De topsnelheid van de Pullman Guard is elektronisch begrensd tot 160 km/u. Een raket is het dus niet. 


Deel op

Lees meer over


© Autonieuws. Alle rechten voorbehouden. Design door We Cre8 It.