Nieuws

© Volkswagen AG

Volkswagen zet rem op verkoop van zijn meest verkochte product

10 augustus 2021
Door Stijn Blanckaert
Slecht nieuws voor de Volkswagen-werknemers die van de lekkere VW-curryworst houden. Volkswagen heeft namelijk beslist om zijn legendarische worst, die zelfs een eigen onderdeelnummer heeft bij Volkswagen, niet meer aan te bieden in de bedrijfskantines.

VW verkocht de voorbije jaren meer curryworsten dan auto’s, maar zal daar vanaf 20 augustus een einde aan maken. De VW-curryworst zal vanaf dan niet meer aangeboden worden in de bedrijfsrestaurants van de fabrikant in Wolfsburg, nadat ze in de kantines van Hannover reeds geschrapt was. De reden is dat blijkbaar steeds meer medewerkers vragen om vegetarische en veganistische maaltijden waardoor meteen alle vlees van het menu wordt geschrapt bij Volkswagen. Dat het schrappen van de worst van het menu ook helpt om duurzamer te worden aangezien minder vleesconsumptie ook de uitstoot van de fabrikant terugdringt is mooi meegenomen.

7 miljoen stuks per jaar

Het lijkt een fait divers, maar de curryworsten van VW hebben een serieuze geschiedenis binnen het concern. Ze worden al sinds de seventies gemaakt door Volkswagen in een slagerij op de terreinen van de fabriek in Wolfsburg, omdat dat met de grote volumes die werden verorberd goedkoper bleek dan ze in te kopen bij derden. Tot nu werden er jaarlijks niet minder dan zeven miljoen van gemaakt, meer dan van welke auto uit de VW-stal ook.

De productie en verkoop van de legendarische VW-worst wordt echter niet gestaakt, ze worden gewoon niet meer aangeboden in de bedrijfsrestaurants. Werknemers (en andere liefhebbers) die zin hebben in een curryworst kunnen nog steeds terecht in een winkeltje rechtover de hoofdzetel en kunnen ze via bepaalde retailkanalen nog steeds online bestellen. Het Originalteil-nummer van de worst is 199 398 500 A, dat van de bijbehorende curryketchup TN 199 398 500 B.

Deel op

Lees meer over

Stijn Blanckaert

Stijn Blanckaert (°1974) is al van kindsbeen af gepassioneerd door auto’s en maakte er zijn beroep van. Hij houdt van pk’s, of ze nu uit een V8 of een elektromotor rollen… Na jaren in de leasing- en fleetsector schrijft hij sinds 2016 voor Autonieuws.be waar hij onder meer gespecialiseerd is in economisch nieuws.

Contact

YesYes BV
Veenstraat 10
B-3630 Maasmechelen

BTW: BE 0883 567 853

Autonieuws

Ook op


© Autonieuws. Alle rechten voorbehouden. Design door We Cre8 It.