Nieuws

Vision Mercedes-Maybach 6 op Pebble Beach

19 augustus 2016
Door Redactie
Mercedes-Maybach heeft officieel het doek getrokken van de bijna zes meter lange luxe-coupé in Pebble Beach Californië. De 2+2-zitter is een hommage aan de glorietijd van de aerodynamische coupés en vertaalt deze traditie op zelfbewuste wijze naar de toekomst.
Met zijn sensueel-emotionele ontwerp (‘hot’) en intelligente details (‘cool’) staat de Vision Mercedes-Maybach 6 voor luxe in de overtreffende trap. De klassiek-esthetische proporties, zoals de extreem lange motorkap, de lage daklijn en het naar achteren geplaatste ‘greenhouse’, doen denken aan de aero-coupés van vroeger. Daarbij is er echter geen sprake van retrodesign, maar van een nieuwe interpretatie van klassieke esthetische principes.

Tegelijkertijd is het design verrassend nieuw – cool, technisch georiënteerd en gereduceerd tot het wezenlijke. Een goed voorbeeld hiervan is de aerodynamisch doordachte basisvorm. Ook zonder hulpmiddelen als spoilers volgt de luchtstroom de belijning van de carrosserie en wordt pas aan het einde van de auto onderbroken. Ook het technische karakter van de smalle lichtunits, de gedeeltelijk transparante velgen en de tweedelige achterruit zijn verrassend.

De opvallende 24 inch velgen zijn een doorontwikkeling van de aerovelgen van de Concept IAA (Intelligent Aerodynamic Automobile). Een transparant scherm in de carrosseriekleur biedt een onbelemmerd zicht op de aluminium spaken erachter.

Een andere highlight zijn de vleugeldeuren, die als typisch Mercedes-Benz designelement vertaald zijn naar de moderne tijd. Ze onderstrepen bovendien het sportieve karakter van het zijaanzicht, in samenspel met de innovatief vormgegeven aluminium panelen. De buitenspiegels, die zijn uitgevoerd als camera’s, zijn bevestigd op zogeheten ‘wings’.

Met de achterzijde in ‘boat tail’-vorm doet de Vision Mercedes-Maybach 6 denken aan een luxe jacht. Ingebouwd aan de zijkanten accentueren de smalle achterlichten de breedte. Daarboven zijn de beide extreem vlakke achterruiten (‘split window’) aangebracht. Ook de diffusor met aluminium rand en de luchtuitlaten achter de wielkasten zijn markante kenmerken aan de achterzijde.

Luxe 360°-lounge met nieuwe materialen: het interieurdesign

Het interieur van de Vision Mercedes-Maybach 6 is een synthese van intelligentie en emotie en verbindt traditionele Mercedes-Benz waarden met een nieuwe hightechbeleving. Als een lichtgewicht vleugel welft het dashboard zich boven de deurpanelen in het zitgedeelte en creëert zo een 360°-lounge. Een bijzondere finesse is de nieuwe ‘inside-out’-oppervlaktebehandeling. Zo vormt de zitting een horizonzaal vlak, dat overgaat in het verticale vlak van de portieren en tenslotte eindigt als de onderkant van de vleugel van het dashboard.

Emissievrij rijden: elektro-aandrijving met 750 pk

De Vision Mercedes-Maybach 6 is ontworpen als elektrische auto. Dankzij zijn vier compacte synchroon-elektromotoren met permanente magneten beschikt hij over vierwielaandrijving. Het vermogen van de aandrijflijn, die op dit moment voor de serieproductie ontwikkeld wordt, bedraagt 750 pk. De platte accu in de bodemplaat heeft een bruikbare capaciteit van rond de 80 kWh. Dat maakt niet alleen prestaties op het niveau van een sportwagen mogelijk, met een acceleratie van 0-100 km/u in minder dan 4 seconden en een elektronisch op 250 km/u begrensde topsnelheid, maar ook een actieradius volgens NEDC-norm van meer dan 500 km.

De grote coupé maakt zijn opwachting tijdens de Monterey Car Week, die van 16 tot en met 21 augustus 2016 op het schiereiland van Monterey plaatsvindt. Het Concours d’Élégance van Pebble Beach vormt op 21 augustus de afsluiting.

Deel op

Lees meer over

Video

Contact

YesYes BV
Veenstraat 10
B-3630 Maasmechelen

BTW: BE 0883 567 853

Autonieuws

Ook op


© Autonieuws. Alle rechten voorbehouden. Design door We Cre8 It.