Nieuws

VIDEO: Kia EV3: design en technologie van de EV9 in een compact formaat (UPDATE)

23 mei 2024
Door Dieter Quartier

UPDATE: Kia heeft de reikwijdte van de Long Range verhoogd van 560 naar 600 km. Kun je het funky, chunky design van de grote EV9 wel pruimen, maar mag het een maatje of twee kleiner zijn? Goed nieuws: Kia lanceert vandaag de EV3, een compacte elektrische cross-over die onder zijn fascinerende design heel wat interessante troeven verbergt.

 

In het elektrogamma van Kia krijgen de ranke EV6 en de potige EV9 het gezelschap van de EV3. Die compacte cross-over bevindt zich in hetzelfde segment als da Niro, maar de focus ligt helemaal anders. De Niro houdt het bij een eerder klassieke insteek, terwijl de EV3 resoluut voor een extroverte aanpak gaat.VIDEO: Kia EV3: design en technologie van de EV9 in een compact formaat autonieuws.be

Aan de voorkant oogt de EV3 bijzonder assertief met zijn verticale koplampen aan de uiteinden van de cleane frontpartij en leds die een sterrenbeeld lijken te vormen. Hetzelfde concept komt terug aan de achterzijde, waar de boemerang-lichtblokken de auto onmiddellijk herkenbaar maken – zeker ‘s nachts.

En dan heb je het interieur nog niet gezien. De eye-catcher is uiteraard het 30 duim grote breedbeeldscherm, dat werd overgenomen van de EV9. Je kunt er video’s op streamen en van ander audiovisueel entertainment genieten – op voorwaarde natuurlijk dat de auto geparkeerd staat. Hoe het met de batterij, de motor en de laadmogelijkheden zit? Dat ontdek in je deze video!

UPDATE: Kia heeft de reikwijdte van de Long Range verhoogd van 560 naar 600 km.

Deel op

Lees meer over

Video


© Autonieuws. Alle rechten voorbehouden. Design door We Cre8 It.