Nieuws

© BYD

Vandecasteele Kortrijk wordt vierde BYD-dealer in België

28 augustus 2023
Door Dieter Quartier

De West-Vlaamse Vandecasteele Group kondigt aan dat het BYD toevoegt aan zijn merkenportefeuille. De elektrische modellen van de grote Chinese autobouwer vormen een mooie aanvulling op het huidige gamma van de groep, die met name Peugeot, Citroën en Opel verdeelt.

 

Vandecasteele Group, bekend van onder meer Vandecasteele Peugeot & K Motors, Hello Vélo, VDC Car tweedehandsauto’s en Carrosserie Vandecasteele, ziet brood in Build Your Dreams, het Chinese merk dat vorig jaar in België werd geïntroduceerd. BYD heeft zijn start niet gemist in ons land. Met name de Atto 3 doet het goed.

Hogerop in het gamma bevinden zich de Han en de Tang, die heuse premiumambities koesteren maar een relatief interessant prijskaartje dragen. Er zitten bovendien nog heel wat modellen in de pijplijn. De Dolphin en de Seal gaan de concurrentie aan met de VW ID.3 en de Tesla Model 3, met als USP een interessante Blade-batterij met LFP-technologie. 

Vandecasteele gelooft in elk geval in het potentieel van BYD. De showroom in Kortrijk is de vierde in België. Geïnteresseerde klanten konden eerder al terecht in Brussel, Antwerpen en Gent. 

Deel op

Lees meer over


© Autonieuws. Alle rechten voorbehouden. Design door We Cre8 It.