Nieuws

© MINI

Twee benzinevarianten voor nieuwe MINI Cooper

07 februari 2024
Door Stijn Blanckaert

Hoewel MINI tegen 2030 getransformeerd wil zijn tot een volledig elektrisch merk brengt de constructeur nog twee benzinevarianten van de nieuwe driedeurs Cooper op de markt: de Cooper C en Cooper S.

 

Twee benzinevarianten voor nieuwe MINI Cooper 02Wie dacht dat de vijfde generatie van hét MINI-icoon, de driedeurs Cooper, er enkel nog in elektrische vorm zou zijn, had het mis. Bij de lancering van de elektrische Cooper E en Cooper SE werd trouwens al gezegd dat “in de toekomst” nog benzinevarianten op de markt zouden komen en nu is dat ook het geval, met de Cooper C en Cooper S.  

MINI noemt het aanbieden van benzineversies naast de elektrische varianten “Power of Choice” en mikt met de benzine-driedeurs volgens Stefanie Wurst, baas van het merk, op “mensen die een klassieke MINI-driedeurs willen en de traditionele prestaties en het karakteristieke geluid van een verbrandingsmotor waarderen”. 

Van 156 tot 204 pk

Concreet gaat het bij de -visueel slechts in details van de elektrische variant te onderscheiden – benzine-MINI’s om twee varianten. De krachtigste heet Cooper S en krijgt een pittige tweeliter viercilinder met 204 pk of 150 kW en 300 Nm die in 6,6 seconden naar de honderd accelereert. Als wat minder ook mag is er de Cooper C met een driecilinder van 1,5 liter met 156 pk (115 kW) en 230 Nm. Die doet precies 1,1 seconden langer over hetzelfde sprintje. Beide versies worden gekoppeld aan een automaat, het tijdperk van de handgeschakelde MINI’s is hoe dan ook voorgoed ten einde. 

Kleine verschillen 

Twee benzinevarianten voor nieuwe MINI Cooper 03Uiterlijk herken je de benzineversies aan hun klassieke handgrepen, terwijl de elektrische Cooper verzonken exemplaren heeft, aan de zwarte wielkasten in plaats van exemplaren in koetswerkkleur, de klassieke antenne in plaats van een haaievinnetje en een lichtjes andere koplampbehuizing. Twee benzinevarianten voor nieuwe MINI Cooper 04Ook binnenin zijn de verschillen minimaal, met anders geplaatste tweeters voor het optionele Harman/Kardon-hifisysteem, een wat andere bekleding van de deurpanelen en kleine verschillen in de middenconsole. Twee benzinevarianten voor nieuwe MINI Cooper 05

De koffer is met 200 liter net als bij de elektrovariant niet van de grootste maar kan ook hier door het neerklappen van de achterbank in een 60:40-verhouding uitgebreid worden naar 800 liter. De belangrijkste rijfuncties (parkeerrem, versnellingspook, start/stop-toets, volumeregeling…) zijn direct toegankelijk via de kenmerkende schakelbalk. In plaats van een versnellingspook in de middenconsole vinden we hier de nieuwe Wireless Charging Shelf 2.0 waar smartphones kunnen worden opgeborgen en (draadloos) opgeladen.  

Er zijn met Essential, Classic, Favoured en JCW vier uitrustingsvarianten en afhankelijk van de uitroering zijn de Cooper C en Cooper S verkrijgbaar met verschillende interieur- en lakkleuren. Die lakkleuren kunnen gecombineerd worden met vier verschillende dakkleuren en maken het zo mogelijk de MINI helemaal te personaliseren. Twee benzinevarianten voor nieuwe MINI Cooper 01

Deel op

Lees meer over

Stijn Blanckaert

Stijn Blanckaert (°1974) is al van kindsbeen af gepassioneerd door auto’s en maakte er zijn beroep van. Hij houdt van pk’s, of ze nu uit een V8 of een elektromotor rollen… Na jaren in de leasing- en fleetsector schrijft hij sinds 2016 voor Autonieuws.be waar hij onder meer gespecialiseerd is in economisch nieuws.

Contact

YesYes BV
Veenstraat 10
B-3630 Maasmechelen

BTW: BE 0883 567 853

Autonieuws

Ook op


© Autonieuws. Alle rechten voorbehouden. Design door We Cre8 It.