Nieuws

Toyota Yaris opgefrist

07 februari 2017
Door Redactie
Met de introductie van de nieuwe, gewijzigde Yaris zal Toyota verder bouwen op het succesvolle elan van zijn kleine hatchback. Sinds de derde generatie van het model in 2011 werd gelanceerd, wist de Yaris zijn marktaandeel in het West-Europese B-segment voortdurend op te drijven tot meer dan 6,5 procent en ruim 208.000 verkochte exemplaren in het afgelopen jaar.
Toyota heeft de Yaris krachtiger gemaakt en meer onderscheid vormgegeven. De hatchback toont breder en lijkt dichter op het asfalt te liggen. De krachtiger look wordt onderstreept door de combinatie van voorbumper, koplampen en een bredere, trapeziumvormige 3D-look-grille. LED dagrijverlichting is geïntegreerd in de koplampen en loopt door in chromen accenten. De nieuwe LED achterlichtunits zijn geïntegreerd in de achterklep en geven de Yaris in combinatie met de nieuwe achterzijde een moderne uitstraling.

De focus van het interieurdesign lag op een frisse, modernere uitstraling met nieuwe materialen en een verbeterde ergonomie en human-machine-interface (HMI). Het instrumentarium bevat een duidelijker afleesbaar 4,2-inch TFT-kleurendisplay voor de weergave van belangrijke rijgegevens zoals het verbruik. De bediening hiervan gebeurt vanaf het stuurwiel dat voortaan voorzien is van pianolakzwarte accenten. Andere wijzigingen zijn de ventilatieopeningen met trendy propeller-design, blauwe instrumentenverlichting en een meer gestroomlijnde bediening van het multimedia-touchscreen, waaronder nieuwe gebruikersvriendelijkere bedieningstoetsen.

Samen met de nieuwe Yaris wordt een nieuwe 1,5-liter viercilinder benzinemotor gelanceerd als vervanger voor de huidige 1.33-motor. Deze nieuwe krachtbron werd ontwikkeld met het oog op de toekomstige Euro 6c-normen. In de nieuwe Yaris ontwikkelt de atmosferische motor van 1.496 cm³ een maximumvermogen van 111 pk.  Zijn alerte karakter draagt bij tot zijn comfortabele rijgedrag, zowel in de stad als op open wegen. In vergelijking met de 1.33 snelt hij 0,8 seconden sneller van 0 naar 100 km/u (11,0 in plaats van 11,8 seconden), terwijl hernemingen van 80 tot 120 km/u in vijfde versnelling ruim een seconde sneller verlopen (17,6 in plaats van 18,8 seconden).

Alle versies van de vernieuwde Yaris profiteren vanaf nu ook van het standaard Toyota Safety Sense. Dit pakket actieve veiligheidsvoorzieningen omvat een Pre Crash Safety System met Autonomous Emergency Braking, Lane Departure Warning, Automatic High Beam en Road Sign Assist (afhankelijk van het uitrustingsniveau).

De vernieuwde Toyota Yaris beleeft op het Autosalon van Genève zijn werelddebuut.

Deel op

Lees meer over

Galerij

Contact

YesYes BV
Veenstraat 10
B-3630 Maasmechelen

BTW: BE 0883 567 853

Autonieuws

Ook op


© Autonieuws. Alle rechten voorbehouden. Design door We Cre8 It.