Nieuws

© Toyota

Toyota teaset toekomstige C-HR: (plug-in) hybride cross-over met Belgische roots

12 juni 2023
Door Dieter Quartier

Toyota spuwt het ene nieuwe model na het andere uit. Binnenkort is het aan de tweede generatie C-HR om het mooie weer te maken. Deze in Zaventem ontwikkelde cross-over belooft net zo excentriek, zo niet excentrieker te worden als de huidige generatie en komt bovendien als plug-inhybride versie op de markt.

 

We kregen in januari alvast een stijlstudie te zien en als we Toyota mogen geloven, zal de productieversie niet veel afwijken. Allicht zullen de achterste zijruiten wat groter moeten zijn en het achterportieren wat verlengd worden om de instap te vergemakkelijken.

De markante Hammerhead-snuit maakt deel uit van een 3D-architectuur met in elkaar grijpende vormen. Fascinerend is ook de zwavelkleurige uitvoering van de forse dakspoiler en de inzetstukken in de bumpers. De C-HR wordt dus leverbaar in een driekleurige livrei. Opvallen doet hij dan ook gegarandeerd.

De ontwikkeling van de nieuwe C-HR vindt plaats bij Toyota Motor Europe in Zaventem. De accu’s van de plug-inhybride versie zullen in Europa worden geassembleerd. En nu is het aftellen tot 26 juni, voor de wereldpremière… Stay tuned! 

Deel op

Lees meer over

Dieter Quartier

Dieter Quartier (°1976) schrijft al sinds 2000 met motorolie in plaats van inkt. Zijn interessesfeer reikt van classics tot electrics. Bedrijfsmobiliteit in ruime zin is zijn dada.

Contact

YesYes BV
Veenstraat 10
B-3630 Maasmechelen

BTW: BE 0883 567 853

Autonieuws

Ook op


© Autonieuws. Alle rechten voorbehouden. Design door We Cre8 It.