Nieuws

Toyota onthult GT86 Shooting Brake concept

06 mei 2016
Door Redactie
Toyota Australië heeft vandaag in Sydney het doek getrokken van een spectaculair ogende conceptauto: de Toyota GT86 Shooting Brake. De sportcoupé biedt door zijn langere daklijn meer bagageruimte, terwijl de opvallende styling van de GT86 is gehandhaafd. Toyota heeft vooralsnog geen productieplannen. .
Het unieke conceptmodel is ontwikkeld door het Product Design-team van Toyota Australië. Toen GT86-productmanager Tetsuya Tada tijdens een bezoek aan Australië in november 2014 een kleimodel van de shooting brake op schaal zag, was hij compleet verrast. “Ik vond het design zó goed dat ik mijn prototypemakers de opdracht gaf om de GT86 Shooting Brake te bouwen”, zegt Tada. Het studiemodel is compleet met de hand vervaardigd in Japan.

Kenmerkende styling

Typisch voor een shooting brake is het langere, licht aflopende coupédak. Het design van de GT86 leent zich perfect voor deze make-over. Het ontwerpteam heeft alleen de noodzakelijke aanpassingen verricht, zodat het unieke en pure karakter van de vierpersoons, achterwielaangedreven GT86 behouden is.

Deel op

Lees meer over

Contact

YesYes BV
Veenstraat 10
B-3630 Maasmechelen

BTW: BE 0883 567 853

Autonieuws

Ook op


© Autonieuws. Alle rechten voorbehouden. Design door We Cre8 It.