Nieuws

© Toyota

Toyota gaat endurance-racen met waterstof, onhult in Le Mans 'GR H2 Racing Concept'

09 juni 2023
Door Dieter Quartier

Ter gelegenheid van de 24 uren van Le Mans onthulde Toyota-baas Akio Toyoda het prototype van de "GR H2 Racing Concept", een WEC-racewagen die waterstof in plaats van benzine verbrandt.

 

Het prototype is ontwikkeld met het oog op toekomstige competitie. De onthulling ervan volgt op de recente aankondiging van de ACO, de organisator van de 24 uur van Le Mans, dat er een aparte categorie voor waterstofauto’s komt. Deze is niet alleen toegankelijk voor voertuigen met een brandstofcel, maar ook voor auto’s met een conventionele verbrandingsmotor die is aangepast om op waterstof te draaien.Toyota gaat endurance racen met waterstof 1

Toyota experimenteert al een tijdje met verbrandingsmotoren op waterstof. Sinds 2021 neemt het deel aan de Super Taikyu Series in Japan met een waterstof-Corolla. In december 2022 reed dezelfde auto mee in de Idemitsu 1500 Super Endurance op het Chang International Circuit in Thailand. Of we snel productiewagens mogen verwachten die waterstof verbranden? Dat is weinig waarschijnlijk – en al helemaal niet in Europa, waar waterstofmobiliteit nog in zijn kinderschoenen staat. 

Deel op

Lees meer over


© Autonieuws. Alle rechten voorbehouden. Design door We Cre8 It.