Nieuws

© Toyota

Toyota en VDL converteren vrachtwagens naar waterstof voor emissievrije logistiek

09 mei 2023
Door Dieter Quartier

Toyota Motor Europe gaat samenwerken met de Nederlandse VDL Groep om bestaande zware vrachtwagens om te bouwen tot emissievrije vrachtwagens met behulp van modulaire brandstofcellen van Toyota. 

 

Het bedrijf ziet grote mogelijkheden voor het gebruik van waterstoftrucks om zijn logistieke routes koolstofvrij te maken. De lagere massa van waterstofsystemen maakt zwaardere ladingen mogelijk en het snel tanken van waterstof is essentieel voor vervoer met een hoge benuttingsgraad. En truck kan net zo snel waterstof als diesel tanken en door hun gebruikspatronen en behoefte aan grotere hoeveelheden waterstof leveren vrachtwagens een belangrijke bijdrage aan de verdere ontwikkeling van een duurzame infrastructuur op belangrijke routes.Toyota en VDL converteren vrachtwagens naar waterstof 01

Eerste waterstoftrucks in 2023

VDL Groep zal in de zomer van 2023 de eerste brandstofceltruck bouwen. In het najaar van 2023 worden dan nog meer voertuigen geproduceerd en beoordeeld op de logistieke routes van TME. Het project zal de kennis over de inzet van brandstofceltrucks bundelen en verder bijdragen aan de langetermijnvisie van Toyota om zijn logistiek koolstofvrij te maken en zijn koolstofvoetafdruk niet alleen door de elektrificatie van personenauto’s te verkleinen.

Dit nieuwe vrachtwagenproject is een van de vele projecten die Toyota onlangs met meerdere partners heeft opgezet, onder meer voor lichte bedrijfsvoertuigen, boten, treinen en bussen, met als doel de transitie naar een waterstofeconomie te versnellen.

Deel op

Lees meer over


© Autonieuws. Alle rechten voorbehouden. Design door We Cre8 It.