Nieuws

© Toyota

Toyota bZ Compact SUV Concept: deze sexy ‘elektrische C-HR’ komt eraan!

17 november 2022
Door Dieter Quartier
De Toyota bZ4X krijgt een kleiner broertje. Een voorsmaakje daarvan geeft het Japanse merk op het autosalon van L.A. De foto’s suggereren een elektrische herinterpretatie van de C-HR. Toyota’s toekomstige compacte cross-over-EV zal het opnemen tegen de Kia Niro EV & Co. 2022 bZ Compact SUV Concept EXT 001

Net als de Toyota bZ4X is de bZ Compact SUV Concept integraal ontworpen als een batterij-elektrisch voertuig (BEV), met een gestroomlijnd en futuristisch design. Opvallend is de spitse, bolronde snuit waarin de koplampen precies met een scalpel lijken uitgesneden en onderaan via een gleuf met elkaar verbonden zijn. De heupen zijn erg gewelfd en lopen naar achteren toe over in een opvallend verticale derrière waarop een erg schuine achterruit rust. 

De wielen zijn naar de hoeken geduwd voor een agressief postuur waardoor het lijkt alsof de wagen beweegt, zelfs als hij stilstaat. Het gedeelte boven de gordellijn is beduidend smaller en afgeronder dan de onderzijde van de carrosserie, wat de stroomlijn verbetert maar de binnenruimte allicht beperkt.
2022 bZ Compact SUV Concept INT 005Over het interieur gesproken: het ontwerpteam heeft verschillende milieuvriendelijke accenten aangebracht, zoals stoelen van plantaardige en gerecycleerde materialen, geheel in lijn met het Beyond Zero-thema. Een persoonlijke assistent in de auto verbindt de bestuurder en passagiers met het voertuig via audiosignalen en lichtsignalen doorheen het interieur, die reageren op verzoeken of commando's van de voor- of achterpassagiers.

Meer informatie over de Toyota bZ Compact SUV Concept volgt over enkele weken. We houden je op de hoogte.

Deel op

Lees meer over

Dieter Quartier

Dieter Quartier (°1976) schrijft al sinds 2000 met motorolie in plaats van inkt. Zijn interessesfeer reikt van classics tot electrics. Bedrijfsmobiliteit in ruime zin is zijn dada.

Contact

YesYes BV
Veenstraat 10
B-3630 Maasmechelen

BTW: BE 0883 567 853

Autonieuws

Ook op


© Autonieuws. Alle rechten voorbehouden. Design door We Cre8 It.