Nieuws

© Vinfast VF3

Toch liever een Vietnamese dan een Chinese auto? Hier is de Vinfast VF3

15 mei 2024
Door Alain Devos

Om maar meteen alle hoop de kop in te drukken en dus mogelijk ook de pret te bederven, de Vinfast VF3 is niet te koop in België. Het Vietnamese merk is wel al actief in Nederland, maar ook daar zal het autootje quasi zeker niet in het aanbod worden opgenomen. Of we dat jammer vinden? Voor die vraag zetten we voorlopig nog even onze joker in.

 

Vinfast is bij ons weten de eerste en wellicht ook nog altijd enige autoconstructeur in Vietnam. Het bracht dus ook al enkele auto’s naar Europa, zo worden onder meer in Nederland al een tijdje de VF8 en VF9 te koop aangeboden. Het zijn SUV’s die er eigenlijk nog zo slecht niet uitzien, maar waar de klanten vooralsnog niet echt voor in de rij blijken te staan. Toch liever een Vietnamese dan een Chinese auto Hier is de VinFast VF3 01

Spotprijsje

In het eigen Vietnam is nu ook de VF3 gelanceerd, dat is een heel compact en elektrisch aangedreven stadswagentje met blijkbaar toch vier zitplaatsen. Die achterin zijn neerklapbaar, waarna je tot 550 liter bagage kan meenemen. Voor de aandrijving van de slechts 3,19 meter ‘lange’ lilliputter is er een boven de achteras gemonteerde elektromotor van 44 pk en 110 Nm, de batterij van 18,64 kWh zou goed zijn voor een rijbereik van iets meer dan 200 kilometer. Tenzij je er regelmatig mee wil spurten, dan is het feest allicht sneller afgelopen. Naar 100 km/u lukt in iets meer dan 19 seconden, maar dan zit je ook meteen aan de topsnelheid. In eigen land kost de auto omgerekend zo’n € 8.500, dat is zelfs naar locale normen heel goedkoop. 

Deel op

Lees meer over


© Autonieuws. Alle rechten voorbehouden. Design door We Cre8 It.