Nieuws

Thierry Neuville beperkt de schade in moeilijke rally van Zweden

18 februari 2024
Door Alain Devos

Esapekka Lappi heeft de rally van Zweden gewonnen, zijn met een grote handicap vertrokken Hyundai-ploegmaat Thierry Neuville raakte niet verder dan de vierde plaats. De Belg behoudt wel de leiding in de WK-stand.

 

Zeven jaar heeft Lappi op een tweede overwinning in een rally van het wereldkampioenschap moeten wachten, zijn eerste en tot voor kort dus enige dateerde al van Finland in 2017. De Fin wist in de Zweedse sneeuw te profiteren van de fouten van de nochtans als favorieten vertrokken Kalle Rovanperä en Ott Tänak, zowel de Toyota Yaris- als de Hyundai i20-rijder doken tijdens de eerste dag van de wedstrijd al in een sneeuwmuur en waren daardoor meteen ook kansloos voor de overwinning.

Hetzelfde lot wachte wat later ook de in de openingsfase best wel verrassende Takamoto Katsuta (ook Toyota), waarna Lappi zelfs geen grote risico’s meer moest nemen om eindelijk nog eens helemaal bovenaan op een podium te geraken. Het liet hem ook toe zijn blazoen weer wat op te poetsen, vorig seizoen deed Lappi zich immers vaker opvallen door stuurfouten dan door goede prestaties. Met als gevolg dat Hyundai hem dit seizoen niet meer het volledige kampioenschap laat rijden, hij moet de ‘derde’ i20 van het team delen met Andreas Mikkelsen en Dani Sordo.2024 FIA World Rally ChampionshipRound 02, Rally Sweden15 - 19 February 2024Thierry NeuvillePhotographer: AustralWorldwide copyright: Hyundai Motorsport GmbH

Neuville als sneeuwruimer

Neuville en de zowel in de Monte Carlo als in de rally van Zweden niet echt overtuigende Tänak betwisten met Hyundai natuurlijk wel alle wedstrijden en gaan het dus ook onderling voor de titel moeten (of mogen) uitvechten. Hun enige opponent bij de concurrentie lijkt Toyota-rijder Elfyn Evans, die eindigde tweede in Zweden en verkleinde daarmee zijn puntenachterstand op Neuville tot 3 eenheden. De Belg, die in januari de Monte Carlo won, telt 48 punten en de Brit heeft er 45.

Waarom Neuville in de sneeuw ook nog de heel wat minder ervaren Franse Ford Puma-rijder Adrien Fourmaux, die wel grote indruk maakte, moest laten voorgaan en dus genoegen diende te nemen met de vierde plaats? Wel, dat had veel te maken met een wat vreemde en dan ook al jaren ter discussie staande regel van het WRC-reglement. De rijder die aan het leiding van het kampioenschap staat, moet op de openingsdag altijd als eerste de weg op. Bij een asfaltrally is dat geen handicap, op onverhard en zeker in de sneeuw is het dat natuurlijk wel. Neuville speelde vrijdag haast letterlijk voor sneeuwruimer en verloor daarbij, zoals voor de start al gevreesd, meteen een heel pak tijd.2024 FIA World Rally ChampionshipRound 02, Rally Sweden15 - 19 February 2024Thierry NeuvillePhotographer: AustralWorldwide copyright: Hyundai Motorsport GmbH

Van elf naar vier

Die had hij op de tweede dag misschien wel nog deels kunnen inhalen, maar diverse problemen maakten zijn achterstand net nog wat groter. Een haperende motor deden hem te laat aan de start van een proef verschijnen, dat leverde 40 seconden straftijd op. En dan was er in een andere proef ook nog een plots openklappende motorkap, het was toen echt wel al duidelijk dat Neuville vooral de schade moest proberen beperken. 

Dat deed hij dus nog met brio. Op vrijdagavond was Neuville uit de top 10 verdwenen, maar met onder meer drie gewonnen proeven op zaterdag rukte hij tegen zondagnamiddag toch nog op tot de vierde plaats. De Belg pakte ook nog drie bonuspunten in de afsluitende Power Stage en vertrekt dan ook als WK-leider naar de derde rally van het seizoen. Dat is die van Kenia, ze start op 28 maart. Juist ja, Neuville mag daar op de eerste dag opnieuw de baan kuisen. Sneeuw zal er niet liggen, stof ongetwijfeld wel. Of mogelijk zelfs modder, want de wedstrijd wordt gereden in wat in het Afrikaanse land doorgaans het begin van een van de twee jaarlijkse regenseizoenen is.

Deel op

Lees meer over


© Autonieuws. Alle rechten voorbehouden. Design door We Cre8 It.