Nieuws

© Tesla

Tesla opent al 800ste Superchargerlocatie in Europa

30 juni 2022
Door Stijn Blanckaert
Terwijl het aantal laadpalen in heel Europa te traag groeit en de helft van alle laadpunten in de EU zich in slechts twee landen bevindt, werkt Tesla naarstig voort aan het uitbreiden van zijn netwerk van Superchargers. Intussen opende het merk al zijn 800ste Europese superchargerlocatie.


Vandaag heeft Tesla de 800e locatie in Europa geopend. In totaal zijn over deze 800 locaties zo’n 9.000 Superchargers beschikbaar. De 800 locaties bevinden zich verspreid over 30 landen in Europa met sinds deze maand zelfs een eerste locatie in Letland.

Nummer 800 in Avignon

Superchargerlocatie nummer 800 bevindt zich in Frankrijk. De Avignon Supercharger, op weg naar Marseille en de Franse Rivièra, telt 28 Superchargers. Dat grote aantal past bij de strategie om grotere locaties te openen om groeiende vloot van Tesla’s die in Europa rondrijdt te bedienen. De Nebbenes-locatie in Noorwegen is nog steeds recordhouder van de grootste locatie met 44 Superchargers. Om deze groei in context te zetten: toen Tesla in augustus 2013 de eerste zes Europese locaties opende, had elke locatie vier Superchargers. Het merk zit nu gemiddeld op iets meer dan 11 Superchargers per locatie.

De oplaadsnelheid van de superchargers piekt nu bij 250 kW dankzij de V3 Superchargers. De Tesla-installaties blijken ook heel betrouwbaar want vorig jaar werd wereldwijd een uptime van 99,96% geregistreerd.

Ook voor niet-Tesla’s

Het proefproject waarbij ook niet-Tesla’s gebruik kunnen maken van de Superchargers werd in november 2021 gelanceerd en is nu live op 13 markten, met een totaal van meer dan 250 locaties en 3.600 Superchargers. Met deze pilot exploiteert Tesla naar eigen zeggen het grootste openbare snellaadnetwerk in Europa (> 150 kW). In de komende maanden wordt het verder uitgebreid naar meer landen en stations.

In België zijn er nu 14 Superchargerlocaties, die samen goed zijn voor meer dan 190 Superchargers.

Deel op

Lees meer over

Stijn Blanckaert

Stijn Blanckaert (°1974) is al van kindsbeen af gepassioneerd door auto’s en maakte er zijn beroep van. Hij houdt van pk’s, of ze nu uit een V8 of een elektromotor rollen… Na jaren in de leasing- en fleetsector schrijft hij sinds 2016 voor Autonieuws.be waar hij onder meer gespecialiseerd is in economisch nieuws.

Contact

YesYes BV
Veenstraat 10
B-3630 Maasmechelen

BTW: BE 0883 567 853

Autonieuws

Ook op


© Autonieuws. Alle rechten voorbehouden. Design door We Cre8 It.