Nieuws

© Audi

Technologische opwaardering voor Audi Q2

23 februari 2024
Door Alain Devos

Het ‘overkomt’ dezer dagen wel meer auto’s en kan ons natuurlijk alleen maar plezieren, nieuwe Europese veiligheidsregels maken dat diverse modellen een opwaardering krijgen waarbij dus vooral hun... veiligheidsuitrustring wordt uitgebreid. Dat gebeurde nu ook voor de Audi Q2.

 

Static photo,Colour: arrow grayOver de buitenkant van de vernieuwde Q2 kunnen we kort zijn. Heel kort zelfs, want er verandert helemaal niets. Van een facelift kun je dan ook niet spreken, al zijn er in het interieur wel nogal wat aanpassingen. Zo heeft de compacte SUV een nieuw en ook iets hoekiger stuurwiel, dat zagen we recent ook al in andere Audi’s verschijnen. De schermen van het digitale Virtual Cockpit-dashboard en het infotainmentsysteem zijn met respectievelijk 12,3 en 8,8 duim een beetje groter geworden. Helaas is de handige draaiknop in de middenconsole verdwenen, je moet nu voor zowat alle functies met je vingers op het scherm zijn. 

Extra veiligheidssystemen

Stembediening kan ook, de hele software van het MMI-systeem heeft trouwens een stevige opwaardering gekregen. Maar we zeiden het al, het belangrijkste nieuws is (gelukkig) niet meteen zichtbaar. Het gaat over de veiligheidssystemen, de Q2 komt nu standaard ook met onder meer verkeersbordherkenning met audititieve waarschuwing als je de maximumsnelheid overschrijdt, een rijstrookassistent en parkeerassistentie achteraan.Infotainment upgrade: For the first time, the Audi Q2 models come with an 8.8-inch touch display. The Audi virtual cockpit is now included as standard.

Deel op

Lees meer over


© Autonieuws. Alle rechten voorbehouden. Design door We Cre8 It.