Nieuws

© Subaru

Subaru Solterra heeft nu ook een (interessante) prijs

06 mei 2022
Door Stijn Blanckaert
Het heeft even geduurd, maar nu heeft Subaru dan toch info vrijgegeven over het rijbereik van zijn eerste elektrische auto en maakte het ook de prijs ervan bekend. Die ligt een stuk lager dan die van het zustermodel bij Toyota.


De Subaru Solterra, die vanaf vandaag te bestellen is en vanaf juli kan geleverd worden, wordt altijd aangeboden met vierwielaandrijving en twee elektromotoren die samen goed zijn voor 218 pk en 337 Nm. In combinatie met de batterij van 71,4 kWh geven die de auto een gehomologeerde WLTP-autonomie van tot 466 kilometer met een volle batterij bij een verbruik van 16 kWh/100 km. Op de Sky Package-versie met twintigduimwielen is het rijbereik met 416 kilometer net wat lager en het verbruik met 17,9 kWh/100 km net wat hoger.

3 versies, scherpe instapprijs

De Solterra wordt aangeboden met de uitrustingsniveaus Solterra, Sky Package en Two-tone Package en heeft altijd recht op permanente vierwielaandrijving, aluvelgen van 18 duim, stoelverwarming vooraan en een warmtepomp. Ook paddles aan het stuurwiel om de regeneratie te regelen zijn standaard, net als een erg uitgebreid arsenaal aan (veiligheids)technologieën waaronder Dynamic Radar Cruise Control, een digitale achteruitkijkspiegel en een achteruitrijcamera.

De basisuitvoering “Solterra” staat in de catalogus vanaf € 55.745 inclusief btw. Dat is in absolute cijfers natuurlijk veel geld, maar Subaru geeft zijn Solterra daarmee wel een aanzienlijk lagere instapprijs dan Toyota doet met de bZ4x, die technisch identiek is en in zijn vierwielaangedreven variant minstens € 60.480 moet kosten (Style AWDi). Dat is een verschil van € 4.735.

De Solterra Sky Package kost € 59.995 en vult de standaarduitrusting verder aan met onder meer een panoramisch glazen dak, aluvelgen van 20 duim, synthetisch lederen bekleding, stoelverwarming achteraan, een verwarmbaar stuurwiel, een Harman/Kardon-hifi en Subaru’s meest geavanceerde multimediasysteem.

Boven de Sky Package is er nog de Two-tone Package-versie van € 61.195. In deze uitvoering wordt de Solterra Sky Package voorzien van Two-tone metaallak Harbor Mist Grey Pearl met zwarte raamstijlen, een zwart dak en dito dakspoiler.

Electricea 

Voor de lancering van de Solterra is Subaru Benelux een samenwerking aangegaan met E-mobility bedrijf Electricea. Die laadoplossingenspecialist kan een passend laadstation plaatsen en een merkonafhankelijke laadpas leveren. Aan de hand van het 150 kW (CCS2) DC-snellaadsysteem is de batterij van de Solterra in ongeveer 30 minuten tot 80% opgeladen, (of ongeveer 150 kilometer range in 10 minuten).

LEES OOK: KORT GETEST Subaru Solterra

Advies voor uw volgende bedrijfswagen?

Deel op

Lees meer over

Stijn Blanckaert

Stijn Blanckaert (°1974) is al van kindsbeen af gepassioneerd door auto’s en maakte er zijn beroep van. Hij houdt van pk’s, of ze nu uit een V8 of een elektromotor rollen… Na jaren in de leasing- en fleetsector schrijft hij sinds 2016 voor Autonieuws.be waar hij onder meer gespecialiseerd is in economisch nieuws.

Contact

YesYes BV
Veenstraat 10
B-3630 Maasmechelen

BTW: BE 0883 567 853

Autonieuws

Ook op


© Autonieuws. Alle rechten voorbehouden. Design door We Cre8 It.