Nieuws

© Stellantis

Stellantis wil met Leasys meespelen aan de Europese top van de leasingmaatschappijen

05 april 2023
Door Stijn Blanckaert

Arval, LeasePlan, ALD … bekende multimerkleasingmaatschappijen met een opmerkelijke staat van dienst en vele honderdduizenden auto’s in beheer. Als het aan Stellantis ligt zal ook de naam “Leasys” binnenkort prominent in dat rijtje figureren. De Belgische tak van het fusiebedrijf wordt vanaf deze maand geleid door Vincent Beckers, die sinds november 2021 aan het hoofd stond van Free2Move Lease.

 

Stellantis en Crédit Agricole Consumer Finance zijn elk voor de helft eigenaar van de nieuwe leasingmaatschappij die Leasys gedoopt werd en de activiteiten van Leasys (ex-FCA) en Free2Move Lease (ex-PSA) consolideert om zo de vijfde grootste Europese leasingmaatschappij te vormen met 828.000 auto’s in beheer. Het is de ambitie van Stellantis om van Leasys een echte topspeler te maken en de vloot tegen 2026 uit te breiden naar niet minder dan één miljoen voertuigen. 

Leasys zal als multimerkleasingmaatschappij actief in de verhuring op lange termijn van voertuigen actief zijn in 11 EU-landen (Italië, Spanje, Frankrijk, het VK, Duitsland, België, Nederland, Portugal, Polen, Luxemburg en Oostenrijk) en zal zowel van het Stellantis-netwerk als van onafhankelijke makelaars, digitale kanalen en direct sales gebruikmaken om klanten te winnen. De overname van de ALD- en LeasePlan-filialen in Portugal en Luxemburg past in dat kader. 

Leasys positioneert zich ook als een “echte” multimerkleasingmaatschappij, want het zal niet alleen instaan voor de langetermijnverhuur van de 14 merken van de Stellantis-groep maar biedt ook voertuigen van merken die geen band hebben met de groep aan in de verhuur met de nadruk op een B2B-publiek.

Vincent Beckers leidt Belgische Leasys-organisatie 

Vincent Beckers autonieuwsDe Belgische tak zal worden geleid door Vincent Beckers. De 55-jarige Beckers is geen onbekende in de leasingsector, want hij werkte na 12 jaar bij GE Capital Fleet Services niet minder dan 15 en een half jaar bij Belfius Autolease waar hij van juni 2007 tot november 2018 ook Managing Director was, en was na tijdelijke opdrachten voor Olympys Mobility, Athlon Luxemburg en VAB sinds november 2021 directeur van Free2Move Lease voor de Belux. Hij krijgt er nu de verantwoordelijkheid over de bestaande Leasys-tak bij en leidt daarbij een team van een 25 personen vanuit de Stellantis-site in Evere.

Deel op

Lees meer over

Stijn Blanckaert

Stijn Blanckaert (°1974) is al van kindsbeen af gepassioneerd door auto’s en maakte er zijn beroep van. Hij houdt van pk’s, of ze nu uit een V8 of een elektromotor rollen… Na jaren in de leasing- en fleetsector schrijft hij sinds 2016 voor Autonieuws.be waar hij onder meer gespecialiseerd is in economisch nieuws.

Contact

YesYes BV
Veenstraat 10
B-3630 Maasmechelen

BTW: BE 0883 567 853

Autonieuws

Ook op


© Autonieuws. Alle rechten voorbehouden. Design door We Cre8 It.