Nieuws

© Stellantis

Stellantis stroomlijnt financierings- en leasingtak

04 april 2023
Door Stijn Blanckaert

Na de fusie van PSA en FCA tot Stellantis bleven de leasingbedrijven Leasys en Free2Move Lease tot nog toe aparte entiteiten, naast Banque PSA Finance dat voor de financieringen instond. Dat verandert nu, door de invoering van een nieuwe structuur voor de Europese leasing- en financieringsdiensten onder de namen Stellantis Financial Services en Leasys.

 

De nieuwe organisaties heten dus Stellantis Financial Services (voorheen Banque PSA Finance) en Leasys (de naam van het bedrijf dat ontstaat door de consolidering van de activiteiten van Leasys en Free2Move Lease) en komen tot stand door overeenkomsten tussen Stellantis en BNP Paribas Personal Finance, Crédit Agricole Consumer Finance en Santander Consumer Finance. Banque PSA Finance wordt in die operatie dus omgedoopt tot Stellantis Financial Services en zal één enkele financieringsentiteit per land hebben die alle Stellantismerken dekt, in samenwerking met BNP Paribas Personal Finance en Santander Consumer Finance.

Leasys als multimerkleasingmaatschappij

Stellantis kondigt ook de oprichting aan van een nieuwe multimerk-operationele leasingmaatschappij onder de naam Leasys, die een 50/50 joint venture is van Stellantis en  Crédit Agricole Consumer Finance na de consolidatie van de activiteiten van het bestaande Leasys en Free2Move Lease. Stellantis is bijzonder ambitieus want heeft zich als doel gesteld om de Europese leider op het gebied van leasing te worden met tegen 2026 een vloot van een miljoen voertuigen. 

Dat aantal bereiken wordt alvast iets makkelijker door de vorige maand aangekondigde overname door Leasys van de activiteiten van respectievelijk ALD Automotive en LeasePlan in Portugal en Luxemburg.

Stellantis geeft verder ook aan dat Crédit Agricole Consumer Finance een 50%-belang heeft verworven in FCA Bank Group, dat voorheen de exclusieve eigendom was van Stellantis.

Deel op

Lees meer over


© Autonieuws. Alle rechten voorbehouden. Design door We Cre8 It.