Nieuws

© Stellantis

Stellantis gaat volgend jaar elektro-ombouw dieselbestelwagens aanbieden

17 november 2023
Door Stijn Blanckaert

Stellantis wil vanaf volgend jaar een retrofit-kit op de markt brengen om de midsize-bestelwagens Citroën Jumpy, Peugeot Expert, Fiat Scudo en Opel Vivaro van de huidige generatie om te bouwen tot elektrisch voertuig. De kost zou “lager dan € 20.000” liggen.

 

De kit om dieselbestelwagens om te bouwen tot elektrische exemplaren zal elektrische bestelwagens betaalbaarder maken voor KMO’s en zelfstandigen, denkt Xavier Peugeot, CEO van de bestelwagenafdeling bij Stellantis die de komst van de retrofit-installatie bevestigde aan Automotive News Europe. 

Beschikbaar voor K0-gamma 

De kit zou beschikbaar zijn voor de zogenaamde K0-bestelwagens. Dat zijn de Stellantis-midsize-vans zoals de Peugeot Expert en Citroën Jumpy van de huidige generatie. De prijs van het pack zou volgens Xavier Peugeot lager dan € 20.000 zijn. 

Het doel is om eigenaars van een dieselcamionette de kans te geven om voor minder dan de prijs van een volledig nieuw exemplaar toch over een elektrische bestelwagen te kunnen beschikken. Over wat dan het technische pakket is, welke accu er is voorzien en welke elektromotor zijn geen details bekend. Peugeot zei wel dat het rijbereik wat lager zou zijn dan dat van de huidige generatie nieuwe elektrische bestelwagens van Stellantis, dat tot 330 kilometer bedraagt met de grote accu van 75 kWh en tot 230 kilometer met het 50 kWh-exemplaar. 

In Frankrijk al incentive 

De ombouw zal in een fabriek van Stellantis zelf gebeuren, volgens Xavier Peugeot. Het initiatief komt er nadat Frankrijk vandaag al tot 40 procent van een dergelijke conversiekost met een maximum van € 10.000 ten laste neemt voor Fransen die een ombouw naar elektrisch laten uitvoeren. 

Ook Renault is trouwens bezig met dergelijke plannen maar heeft nog niet bekendgemaakt wanneer hun oplossing op de markt komt.

Deel op

Lees meer over


© Autonieuws. Alle rechten voorbehouden. Design door We Cre8 It.