Nieuws

© KG Mobility

SsangYong Motor Company verandert van naam: vanaf nu heet het KG Mobility

22 maart 2023
Door Stijn Blanckaert

Het noodlijdende SsangYong werd in september vorig jaar definitief overgenomen door de KG Group uit Zuid-Korea. Als gevolg van die overname wordt nu ook een naamsverandering doorgevoerd. SsangYong Motor Company heet vanaf vandaag dan ook KG Mobility.

 

De nieuwe eigenaar van SsangYong, KG Group, heeft 19 dochterondernemingen in diverse sectoren zoals chemie, staal, milieuvriendelijke energie, IT, media en zelfs opleidingen. Ook de autotak krijgt nu de naam van het moederhuis, met de toevoeging “Mobility”.

KG Mobility wil onder het motto “Go. Different. KG Mobility” vier nieuwe elektrische modellen lanceren. De eerste ervan is de Torres EVX (zie foto), maar er komt ook een elektrische midsize pick-up (O100). Verder volgen er nog een elektrische full-size SUV (F100) en een compacte elektrische SUV (KR10). 

KG Mobility ontwikkelt ook een nieuw EV-platform en investeert in samenwerking met andere IT- en softwarespelers binnen de KG Group in autonome rijfuncties en doorgedreven connectiviteit.

De naam SsangYong zal nog even te zien zijn, want op officiële communicatiekanalen zoals de website zal ‘SsangYong’ nog een tijdje naast ‘KG Mobility’ te zien zijn.

Deel op

Lees meer over

Stijn Blanckaert

Stijn Blanckaert (°1974) is al van kindsbeen af gepassioneerd door auto’s en maakte er zijn beroep van. Hij houdt van pk’s, of ze nu uit een V8 of een elektromotor rollen… Na jaren in de leasing- en fleetsector schrijft hij sinds 2016 voor Autonieuws.be waar hij onder meer gespecialiseerd is in economisch nieuws.

Contact

YesYes BV
Veenstraat 10
B-3630 Maasmechelen

BTW: BE 0883 567 853

Autonieuws

Ook op


© Autonieuws. Alle rechten voorbehouden. Design door We Cre8 It.