Nieuws

© SKODA

Skoda zegeviert tweemaal bij VAB Gezinswagenverkiezing

09 december 2022
Door Dieter Quartier
De Tsjechische VW-dochter doet iets wat nog maar één ander merk haar ooit heeft voorgedaan: twee titels verzilveren op de jaarlijkse VAB Gezinswagenverkiezing. De Fabia won in de categorie tot € 25.000, de Karoq in de klasse tot € 38.000. 

De vierde generatie van de Skoda Fabia viel vooral in de smaak door zijn zeer aangename rijervaring en ruime koffer. De juryleden omschreven hem als “een degelijke auto met een prima prijs-kwaliteitsverhouding” en “de ideale stads- en gezinswagen”.

De in 2022 vernieuwde Skoda Karoq werd gelauwerd om zijn “mooi interieur met veel knieruimte” en ervaren als “een heel vlotte wagen die aangenaam stuurt”. “We kunnen geen negatieve punten bedenken” viel eveneens te lezen in de juryverslagen.

De gezinswagenverkiezing van de mobiliteitsorganisatie VAB is al bijna 40 jaar een referentie in zijn genre. De combinatie van een vakjury met autojournalisten en een gezinsjury met kinderen maakt er al 35 edities een unieke wedstrijd van. 

Kilometerkostprijs

Sinds vorig jaar kent de VAB-Gezinswagenverkiezing een belangrijke nieuwigheid. Om te vermijden dat klanten zich alleen door de aankoopprijs laten leiden, wordt de kilometerkostprijs van een auto meegewogen in het eindresultaat. Die wordt door VAB berekend op basis van drie pijlers: aankoopprijs, vaste kosten (verzekering, rijbelasting, onderhoud, etc.) en het werkelijke verbruik. Dat model wordt tot slot afgestemd op een gezin dat jaarlijks 20.000 kilometer rijdt en de auto 8 jaar in zijn bezit houdt, wat het gemiddelde is voor particuliere wagen.

Deel op

Lees meer over

Dieter Quartier

Dieter Quartier (°1976) schrijft al sinds 2000 met motorolie in plaats van inkt. Zijn interessesfeer reikt van classics tot electrics. Bedrijfsmobiliteit in ruime zin is zijn dada.

Contact

YesYes BV
Veenstraat 10
B-3630 Maasmechelen

BTW: BE 0883 567 853

Autonieuws

Ook op


© Autonieuws. Alle rechten voorbehouden. Design door We Cre8 It.