Nieuws

ŠKODA KODIAQ aan de finish Tour de France

22 juli 2016
Door Redactie
De ŠKODA KODIAQ wordt startklaar gemaakt voor zijn gastrol bij de Tour de France. Bij de slotetappe van komende zondag leidt het nieuwe SUV-model van ŠKODA de renners over de boulevard Champs-Elysées naar de eindstreep.

De ŠKODA KODIAQ wordt op dit moment klaargestoomd voor zijn optreden tijdens de laatste etappe van de Tour, die van Chantilly naar Parijs leidt. Met een nieuw uiterlijk zal de KODIAQ het peloton via de boulevard Champs-Elysées naar de eindstreep leiden. Daarbij zal de auto door een grootheid uit de wielersport worden bestuurd: de uit Ierland afkomstige ex-wielerprof Stephen Roche, Tour-winnaar in 1987 en tegenwoordig merkambassadeur van ŠKODA.

Op de eerste foto’s van de ŠKODA KODIAQ die de autofabrikant uit Mladá Boleslav onlangs verspreidde, is de SUV nog te zien in wit-grijs-zwarte camouflagekleuren. De rood-grijs-zwarte facetten van de nieuwe camouflage – waarvoor de huidige designtaal van ŠKODA als inspiratiebron diende – werden speciaal voor dit optreden ontworpen en geproduceerd. Circa 14.000 facetten camoufleren de complete auto en geven een voorproefje van het design en het karakter van ŠKODA’s SUV. Met behulp van 21 vierkante meter folie werd de nieuwe ŠKODA KODIAQ in circa 120 uur door vier specialisten bekleed om hem optisch af te stemmen op de rode juryauto, een ŠKODA Superb in Corrida Red. Deze welbekende Superb is de mobiele commandocentrale van de Tour de France en wordt gebruikt door Tour-directeur Christian Prudhomme.

Bij de Tour de France rijdt de ŠKODA KODIAQ nog gecamoufleerd door Parijs – pas bij zijn wereldpremière op 1 september 2016 in Berlijn en enkele weken later op de Autosalon van Parijs is hij in volle glorie te zien. Met de ŠKODA KODIAQ begint het Tsjechische automerk zijn nieuwe modeloffensief in het SUV-segment. De ŠKODA KODIAQ beschikt over alle sterke eigenschappen van het merk – een eigenzinnig, karakteristiek design, een buitengewoon ruimteaanbod, veel praktisch gebruiksgemak en de ‘Simply Clever’-oplossingen.

Deel op

Lees meer over

Contact

YesYes BV
Veenstraat 10
B-3630 Maasmechelen

BTW: BE 0883 567 853

Autonieuws

Ook op


© Autonieuws. Alle rechten voorbehouden. Design door We Cre8 It.