Nieuws

© Skoda

ŠKODA introduceert Octavia G-TEC op CNG

27 juni 2020
Door Redactie
ŠKODA breidt de nieuwe Octavia-serie uit met de Octavia G-TEC die ook rijdt op aardgas (CNG). De Octavia G-TEC is voorzien van een 1.5 TSI-motor met 130 pk en een actieradius van 500 kilometer (WLTP) op CNG. Drie in de onderzijde geïnstalleerde tanks hebben een totale opslagcapaciteit van 17,33 kg CNG. Een 9 liter grote benzinetank zorgt voor mobiliteit in gebieden zonder geschikte CNG-infrastructuur. De nieuwe Octavia G-TEC wordt vanaf dit najaar in Belgie leverbaar.
De 1.5 TSI in de Octavia G-TEC is ontworpen om op aardgas te rijden en heeft een vermogen van 130 pk. Dit type brandstof verbrandt schoner, waardoor de CO2-emissie in CNG-modus ongeveer 25 procent lager is dan bij het rijden op benzine. Bovendien stoot de Octavia G-TEC aanzienlijk minder stikstofoxide (NOx) uit en worden er geen roetdeeltjes geproduceerd. De motor is zeer efficiënt, onder andere dankzij een variabele regeling van de inlaatkleppen volgens het zogenaamde Miller-verbrandingsproces. Dit maakt een CNG-verbruik mogelijk van 3,4 tot 3,6 kg per 100 kilometer in de WLTP-cyclus en 4,6 liter op 100 kilometer wanneer er op benzine wordt gereden. 

700 kilometer gecombineerde range

Met een CNG-capaciteit van 17,33 kg heeft de Octavia G-TEC een actieradius op aardgas van 500 kilometer* volgens de WLTP-cyclus. Met behulp van de benzine in de 9 liter tank kan de Octavia G-TEC nog eens 190 kilometer extra afleggen, wat een totale actieradius van zo’n 700 kilometer oplevert. Het overschakelen tussen CNG en benzine gebeurt automatisch, zonder tussenkomst van de bestuurder. De auto maakt alleen gebruik van de benzinetank in bepaalde situaties, zoals wanneer de motor wordt gestart nadat CNG is bijgevuld, wanneer de buitentemperatuur lager is dan -10 graden Celsius of wanneer de gastanks zo leeg zijn dat de druk onder de 11 bar zakt. 

Prijzen en uitvoeringen van de ŠKODA Octavia G-TEC worden in aanloop naar de Belgische marktintroductie bekendgemaakt.

Advies voor uw volgende bedrijfswagen?

Deel op

Lees meer over


© Autonieuws. Alle rechten voorbehouden. Design door We Cre8 It.