Nieuws

Seat @ European Motor Show Brussels

12 januari 2016
Door Redactie
In Paleis 11 van de 94e European Motor Show Brussels stelt SEAT op een stand van bijna 1.000 m² zijn volledige gamma voor. SEAT exposeert in het totaal 15 modellen, waaronder de Mii en de Alhambra, maar ook de succesmodellen Ibiza en Leon.
De nieuwe Ibiza CUPRA, die op het salon zijn Belgische première beleeft, is een sportieve wagen die zich perfect leent voor dagelijks gebruik. Met een vermogen van 141 kW (192 pk) sprint hij in slechts 6,7 seconden van 0 tot 100 km/u, bij een gemiddeld verbruik van 6 l/100km.

De concept car Leon Cross Sport introduceert een nieuwe definitie van sportiviteit. Met zijn vermogen van bijna 300 pk levert hij de prestaties van een compacte sportwagen met het silhouet van een 2-deurs coupé, gepaard aan de polyvalentie van een vierwielaangedreven wagen.

Aangezien autosport in het DNA van het merk zit, presenteert de Belgische invoerder van SEAT, in samenwerking met het RACB National Team, de Leon Cup Racer ‘TCR’, die zal deelnemen aan het gloednieuwe kampioenschap TCR Benelux 2016. Sam Dejonghe en Denis Dupont, 2 jonge piloten die werden gerekruteerd na een selectieprocedure van 3 maanden, zullen hun rijvaardigheid mogen demonstreren aan het stuur van deze Leon Cup Racer TCR, klaargestoomd door het Belgische WRT-team onder leiding van Vincent Vosse, Team Principal, en René Verbist, technisch directeur.

In dit kader biedt SEAT alle bezoekers de gelegenheid om via een racesimulator hun stuurmanskunst te testen op het mythische circuit van Francorchamps. Voor SEAT is autorijden immers vooral synoniem met plezier.
Deel op

Lees meer over

Contact

YesYes BV
Veenstraat 10
B-3630 Maasmechelen

BTW: BE 0883 567 853

Autonieuws

Ook op


© Autonieuws. Alle rechten voorbehouden. Design door We Cre8 It.