Nieuws

© Toyota

SAVE THE MANUALS: Manuele zesbak voor Toyota Supra GR komt eraan

15 april 2022
Door Dieter Quartier
Wie een Supra GR wel zag zitten maar de kelk aan zich liet voorbijgaan omdat hij enkel met een achttrapsautomaat beschikbaar is, krijgt binnenkort de kans om de kelk alsnog te grijpen. Toyota heeft immers geluisterd naar de vraag van bepaalde klanten en ontwikkelt speciaal voor zijn sportcoupé een manuele zesbak.

De binnenkort verkrijgbare wagen met manuele transmissie, die de recentste toevoeging is aan het sportwagengamma van GAZOO Racing, is herkenbaar aan het nieuwe rode 'Supra'-insigne. Of hij meer of minder zal kosten dan de versie met automaat, is niet duidelijk. 
GRSupraHij zal de drie liter grote zescilinder in lijn met dubbele turbo (die van bij BMW komt maar door de Toyota-ingenieurs werd aangepast) allicht nog beter tot zijn recht doen komen. Of hij ook nog iets van de sprinttijd van nul naar honderd kan afpitsen – die bedraagt 4,3 seconden – is nog maar de vraag.

Deel op

Lees meer over

Dieter Quartier

Dieter Quartier (°1976) schrijft al sinds 2000 met motorolie in plaats van inkt. Zijn interessesfeer reikt van classics tot electrics. Bedrijfsmobiliteit in ruime zin is zijn dada.

Contact

YesYes BV
Veenstraat 10
B-3630 Maasmechelen

BTW: BE 0883 567 853

Autonieuws

Ook op


© Autonieuws. Alle rechten voorbehouden. Design door We Cre8 It.