Nieuws

© Porsche

RIP Porsche Panamera Sport Turismo: breakversie verdwijnt uit het gamma

27 november 2023
Door Stijn Blanckaert

Zopas stelde Porsche de derde generatie van de Panamera berline voor. Van de Sport Turismo-breakversie is daarbij geen sprake meer. Die wordt bij gebrek aan succes in de belangrijkste markten voor de Panamera uit het gamma gehaald.

 

De Panamera Sport Turismo was de breakversie van de elegante sportberline van het merk die ook de inspiratie was voor de shooting brake-uitvoeringen van de Taycan, Sport Turismo en Cross Turismo genoemd. Bij de lancering van de nieuwe Panamera schrapt Porsche volgens Automotive News, dat zich baseert op een bericht van Porsche zelf, echter de breakversie van dat model.P17 0027 a4 rgb Panamera Turbo Sport Turismo.jpg

De Panamera Sport Turismo vulde pas in 2017, bij de tweede generatie van de Panamera die een jaar eerder was voorgesteld, het gamma aan. Hoewel het model bij ons relatief succesvol was werd het in China en de VS, de belangrijkste markten voor het D-segment waar de Panamera thuishoort, maar mondjesmaat verkocht, waardoor Porsche er nu de stekker uittrekt.

Deel op

Lees meer over

Stijn Blanckaert

Stijn Blanckaert (°1974) is al van kindsbeen af gepassioneerd door auto’s en maakte er zijn beroep van. Hij houdt van pk’s, of ze nu uit een V8 of een elektromotor rollen… Na jaren in de leasing- en fleetsector schrijft hij sinds 2016 voor Autonieuws.be waar hij onder meer gespecialiseerd is in economisch nieuws.

Contact

YesYes BV
Veenstraat 10
B-3630 Maasmechelen

BTW: BE 0883 567 853

Autonieuws

Ook op


© Autonieuws. Alle rechten voorbehouden. Design door We Cre8 It.