Nieuws

© Rimac

Rimac Nevera breekt record snelste elektrische productieauto: 412 km/h!

16 november 2022
Door Stijn Blanckaert
Wie er een dikke € 2 miljoen voor veil heeft kan via D’Ieteren de elektrische Rimac Nevera-hypercar bestellen. Hij zal dan de eigenaar worden van de snelste elektrische productieauto nu een exemplaar van de tweezitter op een testcircuit in Duitsland niet minder dan 412 km/h heeft gehaald.

Met die bereikte topsnelheid, bereikt op de twee 4 kilometer lange rechte stukken van het ATP Automotive Testing-circuit in het Duitse Papenburg is de Kroatische supercar met een vermogen van 1.914 pk en 2.360 Nm uit vier elektromotoren de allersnelste elektrische auto die je ook effectief kan kopen. 

De Nevera werd bestuurd door Rimac’s test- en ontwikkelingsrijder Miro Zrnčević. De auto was met straatlegale Michelin Cup 2R-banden uitgerust en stond in “Top Speed Modus”, waarbij de aerodynamica wordt aangepast voor meer downforce en minder luchtweerstand.

Wanneer klanten de Nevera in ontvangst nemen heeft hij een topsnelheid van 352 km/h, maar die kan tot 412 km/h worden opgedreven op speciale klantenevenementen waar Rimac voor de nodige support en controle zorgt. Zeker de banden moeten aan een hele reeks vereisten voldoen om dergelijke snelheden aan te kunnen. 

Intussen werden de eerste Nevera’s aan klanten geleverd. Onder meer oud F1-wereldkampioen Nico Rosberg heeft er sinds kort eentje in zijn garage staan.

Deel op

Lees meer over


© Autonieuws. Alle rechten voorbehouden. Design door We Cre8 It.