Nieuws

© Renault

Renault voegt met Symbioz nog een compacte SUV aan het al grote aanbod toe

08 februari 2024
Door Alain Devos

Renault breidt zijn SUV-aanbod verder uit. De Symbioz wordt een auto voor het C-segment, hij komt met een hybride aandrijving en wordt in de lente onthuld. De Fransen gaven toch al wat beelden vrij.

 

Met de Captur, de Austral, de Arkana, de Espace, de Rafale en de volledig elektrisch aangedreven Scénic telt de Renault-catalogus al heel wat SUV’s en cross-overs. Maar in Parijs oordeelden ze dus dat er nog wel eentje bijkon. Vandaar de komst van de Symbioz, met een lengte van 4,41 meter moet die op het eerste gezicht best wel elegantie auto een plaatsje in het C-segment veroveren. Hij is dus een halve maat groter dan de Captur, maar wel nog net iets kleiner dan de Austral en de Arkana. De Symbioz lijkt wel wat van een ‘hoge’ break te hebben, mogelijk mag hij dus ook de zowat pensioengerechtigde Mégane Grandtour vervangen.Renault Symbioz een compacte wagen voor het hele gezin het offensief in het C segment gaat door 03

Ideale gezins-SUV

De constructeur heeft de optelling zelf ook nog eens gemaakt, in dat nog altijd heel belangrijke C-marktsegment heeft het merk met ook de elektrische Mégane en Scénic erbij straks maar liefst vijf modellen in de aanbieding. In Parijs voelen ze zich voor het uitwerken van die toch wel verrassende strategie gesterkt door de vele contacten met bestaande en allicht ook potentiële klanten, daaruit bleek immers dat er best wel genoeg ‘ruimte’ is voor zo’n breed gamma. De Symbioz wordt alvast een ideale gezins-SUV genoemd, men belooft een royale zitruimte en een groot laadvolume.Renault Symbioz een compacte wagen voor het hele gezin het offensief in het C segment gaat door 02

Alleen hybride

Voorlopig is er alleen sprake van een E-Tech 145. Dat is Renault-taal voor een 1,6 liter grote en zo’n 145 pk sterke benzinemotor met de assistentie van een elektromotor. Het is een hybride van het zelfopladende type, dus geen plug-in. Meer gegevens zijn er nog niet, de constructeur legt wel al de keuze voor de naam uit. Symbioz verwijst naar het Franse woord symbiose, dat is afgeleid van het Griekse symbiosis en staat vrij vertaald voor samenleven. “Auto’s om in te leven”, dat is dan ook al een tijdje een Renault-slogan. Het merk gebruikte de naam enkele jaren geleden ook al voor enkele spectaculaire conceptcars.

Deel op

Lees meer over

Alain Devos

Alain Devos (°1962) weet al sinds 1990 vier van zijn grootste passies professioneel te combineren: auto's, autosport, reizen én (erover) schrijven. Van de leukste klassiekers tot de nieuwste Chinese auto's, hij heeft er altijd wel iets over te vertellen.

Contact

YesYes BV
Veenstraat 10
B-3630 Maasmechelen

BTW: BE 0883 567 853

Autonieuws

Ook op


© Autonieuws. Alle rechten voorbehouden. Design door We Cre8 It.