Nieuws

Renault gaat samenwerken met Waze

05 oktober 2016
Door Redactie
Renault maakte bekend dat het gaat samenwerken met Waze, de gratis, realtime, gecrowdsourcete verkeersinformatie- en navigatie-app, om klanten en bestuurders van Renaults, waaronder de in Europa bijzonder succesvolle elektrische ZOE, verder verbeterde oplossingen voor rijden en navigatie aan te bieden. 
Waze for Android Auto zal begin 2017 verkrijgbaar zijn in de wagens van Renault met R-Link en R-Link 2 die compatibel zijn met Android Auto. De samenwerking met Waze onderstreept de doelstelling van Renault om het leven van de bestuurder gemakkelijker te maken, door rijden veiliger en aangenamer te maken en ervoor te zorgen dat ritten optimaal kunnen verlopen.

“Renault wil het leven aan boord zo gemakkelijk mogelijk maken. We zijn dan ook zeer blij nauw te gaan samenwerken met Waze om de gratis en populaire navigatie-app beschikbaar te maken in onze wagens en zo de keuze van onze klanten nog te verruimen,” aldus Benoit Joly, Chief Sales & Marketing Officer, Connected Car & Mobility Services van de Renault Groep.

Om de lancering te vieren van ZOE Z.E. 40 zullen vanaf 1 oktober voor 13.000 elektrische oplaadpunten in Frankrijk markeringen met Renault-logo verschijnen op de Waze-kaart, en zal ook de zoekfunctie binnen de app een logo krijgen om de oplaadpunten gemakkelijker te vinden.

Jerome Marty, Ads Waze Country Manager France, verklaarde: “Voor Waze, de navigatie-app met de grootste community van bestuurders ter wereld, is het onze missie bestuurders te helpen om beter geïnformeerd te rijden. Renault levert baanbrekend werk om de elektrische auto te veralgemenen. We vinden het daarom cruciaal onze gezamenlijke klanten te kunnen helpen om net zo gemakkelijk een oplaadpunt te vinden als een tankstation. We willen allebei van rijden een aangename en vlotte ervaring maken, en kijken ernaar uit om nog andere manieren te vinden om zoals voor Waze for Android Auto samen te werken.” 

Deel op

Lees meer over

Contact

YesYes BV
Veenstraat 10
B-3630 Maasmechelen

BTW: BE 0883 567 853

Autonieuws

Ook op


© Autonieuws. Alle rechten voorbehouden. Design door We Cre8 It.