Nieuws

Renault e.dams onthult nieuwe Formule E 2016-2017

03 oktober 2016
Door Redactie
Renault e.dams, regerend wereldkampioen FIA Formule E, onthulde zopas zijn nieuw model waarmee het zijn Team- en Pilotentitel tijdens seizoen 2016-2017 zal verdedigen.
De kampioenen meten zich een energieke blauwe kleur met glanzend gele accenten aan waarmee de Renault Z.E.16 zich zal onderscheiden van de andere Formule E-bolides. De nieuwe bolide wordt tentoongesteld op de Renault-stand van het autosalon van Parijs. Daar staat hij naast de R.S.16 van het Renault Sport Formula One Team, dat momenteel strijdt in het Wereldkampioenschap Formule 1 van de FIA.

"De keuze om de Renault Z.E.16 een felblauwe tint te geven, verankert Renault e.dams stevig in de merken Renault en Renault Z.E.", verklaarde Cyril Abiteboul, Algemeen Directeur van Renault Sport Racing. "We werken nauw samen met de designafdeling van Renault om visuele synergieën te creëren. De blauwe tint onderscheidt zich in het Renault Z.E.-gamma. Een logische keuze dus om deze kleur ook in het Formule E-kampioenschap te gebruiken."

"De nieuwe Renault Z.E.16 is prachtig om te zien en we kijken er naar uit om opnieuw te strijden in deze sterke categorie,"  vertelt Jean-Paul Driot, mede-eigenaar van Renault e.dams. "Alles wat we in het verleden geleerd hebben, moeten we nu in de praktijk brengen om onze doelstelling te halen. Die doelstelling blijft ongewijzigd: de twee kampioenstitels winnen, wedstrijden op onze naam schrijven en zoveel mogelijk punten scoren."

Deel op

Lees meer over

Contact

YesYes BV
Veenstraat 10
B-3630 Maasmechelen

BTW: BE 0883 567 853

Autonieuws

Ook op


© Autonieuws. Alle rechten voorbehouden. Design door We Cre8 It.