Nieuws

Recordpoging geslaagd: Thierry Sarasyn doorkruist 15 landen in 24 uur op de moto

22 mei 2023
Door Stijn Blanckaert

Het is Motornieuws-collega Thierry Sarasyn gelukt: nadat hij eerder al 13 landen aandeed op 24 uur slaagde hij er vrijdag en zaterdag in om binnen dezelfde tijd 15 landen te doorkruisen op een Kawasaky Versys 1000-motorfiets.

 

We schreven vorig jaar al over zijn geslaagde eerste recordpoging, waarbij Sarasyn 13 landen aandeed in één etmaal, en kondigden ook zijn nieuwe recordpoging, die de lat twee landen hoger legde, al aan op onze site.  

Na zijn vertrek vrijdagavond in Koniakow in Polen om 22 uur (een uurtje vroeger dan eerst voorzien) legde Sarasyn 2.300 kilometer af in minder dan 24 uur, om zaterdagavond om 20u04 aan te komen in het Nederlandse Eijsden, net over de Belgische grens. 

In de 22 uren onderweg reed de Vlaamse motorjournalist door Polen, Tsjechië, Slovakije, Hongarije, Kroatië, Slovenië, Italië, Oostenrijk, Duitsland, Liechtenstein, Zwitserland, Frankrijk, Luxemburg en België om te eindigen in Nederland. 

Dit jaar deed hij zijn recordpoging op een Kawasaky Versys 1000. Dat was een geschiktere motorfiets dan de MV Agusta van zijn vorige record, toen hij 13 landen aandeed maar eindigde met zadel- en nekpijn. Geen van die kwaaltjes deze keer, al blijft zo’n rit extreem vermoeiend. 

Sarasyn haalde het vijftiende land in drie uur minder dan de voorziene tijd, waardoor verder doorrijden om er een zestiende land aan toe te voegen nog een optie was geweest, maar de recordhouder weet nog niet of en wanneer hij die verbetering van zijn eigen record nastreeft.

Deel op

Lees meer over


© Autonieuws. Alle rechten voorbehouden. Design door We Cre8 It.