Nieuws

© Range Rover

Range Rover Sport PHEV: premium SUV met maximaal fiscaal voordeel

02 januari 2023
Door Advertorial

Soevereine terreincapaciteiten, weergaloos rijcomfort, een erg cleane, personaliseerbare stijl en een onnavolgbare interieursfeer: dat is de essentie van de nieuwe Range Rover Sport. De plug-inhybride versie kan bovendien ruim honderd kilometer elektrisch rijden en is fiscaal bijzonder aantrekkelijk.


De derde generatie van Land Rovers luxueuze prestatie-SUV is de meest begeerlijke, technologisch geavanceerde en capabele versie ooit. De nieuwe Range Rover Sport koppelt een imposante uitstraling aan de meest gesofisticeerde en uitgebreide chassistechnologieën die ooit op een Land Rover werden gemonteerd. De optionele vierwielsturing garandeert bovendien een uitzonderlijke wendbaarheid bij lage snelheden en extra stabiliteit bij een hoger rijtempo.Range Rover Sport P510e autonieuws 0008Achter zijn minimalistische vormtaal en dynamische postuur gaat een al even strak en hoogtechnologisch interieur schuil. De nieuwe cockpitachtige interpretatie van de typische hoge rijhouding van Range Rover, in combinatie met de nieuwste comfort- en rijhulpsystemen en de fijnste en duurzame materialen, maken van elke rit een aangename ervaring. En erg veilige ervaring ook: de Range Rover Sport kreeg onlangs 5 sterren opgespeld door het onafhankelijke EuroNCAP.

De bestuurdersinterface was nog nooit zo intuïtief. Het zwevende Pivi Pro-aanraakscherm van 13,1 duim wordt aangevuld met een 13,7 duim groot Interactive Driver Display. De software kan levenslang worden geüpdatet en uitgebreid met nieuwe functies, zonder dat de bestuurder daarvoor langs de dealer hoeft te gaan.

Toonaangevend op elk gebied

Tot het gamma krachtige en efficiënte motoren behoren twee plug-inhybrides (P440e en P510e) met telkens een geraffineerde zescilinder-benzinemotor en een flinke batterij. Die maakt een elektrisch rijbereik van 113 kilometer (WLTP) en een totaal reëel rijbereik van 740 kilometer (WLTP) mogelijk, terwijl de CO2-uitstoot beperkt blijft tot slechts 18 à 20 g/km, afhankelijk van het uitrustingsniveau. Range Rover Sport P510e autonieuws 0004
Dat zijn recordwaarden en leveren de Range Rover Sport PHEV uitzonderlijke fiscale voordelen op. Hij is ook een van de weinige plug-inhybride voertuigen die kan snelladen met gelijkstroom. Zijn CCS-laadsysteem kan 50 kW onttrekken aan een DC-snellader om zo de batterij in minder dan een uur tot 80 procent op te laden. Range Rover Sport P510e autonieuws 0002Tot 100 procent fiscaal aftrekbaar

Zelfstandigen, vrije beroepen en ondernemingen die voor 1 juli 2023 een Range Rover Sport PHEV bestellen, genieten in België van een hele rist fiscale gunstmaatregelen. Met uitzondering van de brandstof zijn alle voertuigkosten tot 100 procent aftrekbaar, wat een aanzienlijk belastingvoordeel kan opleveren.

Ook het voordeel van alle aard (VAA) is erg gunstig. Het begint bij ongeveer € 300* bruto per maand voor de S-versie van de Range Rover Sport P440e. Tot slot zorgt de erg lage CO2-uitstoot voor een bijzonder lage BIV en een beperkte jaarlijkse verkeersbelasting als de auto wordt ingeschreven in het Vlaams Gewest.

Allemaal geëlektrificeerd

Met uitzondering van de Discovery zijn trouwens alle modellen uit het Land Rover-gamma geëlektrificeerd. Bij de MHEV-versies krijgen de benzine- en dieselmotoren ondersteuning van een kleine elektromotor, die de efficiëntie helpt verbeteren door energie terug te winnen tijdens het vertragen. De PHEV-versies kunnen zuiver elektrisch rijden dankzij hun krachtige elektromotor en grote batterij, die kan worden opgeladen thuis, op het werk of onderweg.

In 2024 maakt de allereerste volledig elektrische Range Rover Sport zijn opwachting. Dit is een belangrijke stap in de visie van het merk om vervuiling drastisch terug te dringen en een werkelijk duurzame toekomst te realiseren. Er staan de komende jaren nog vijf andere full electric voertuigen op het programma bij Land Rover.

Salonpromoties Land Rover 2023

Op de Land Rover Discovery Sport en Discovery gelden momenteel interessante saloncondities, net als op de Range Rover Evoque en Velar. Ontdek de salonvoordelen hier of bij de Land Rover-verdeler van je keuze.

*Berekening op basis van de fiscale cataloguswaarde zoals die geldt op het moment van publicatie van deze advertorial. Deze berekening is louter informatief. Er kunnen geen rechten aan worden ontleend.

Deel op


© Autonieuws. Alle rechten voorbehouden. Design door We Cre8 It.