Nieuws

© Hyundai/Ioniq

Prijzen en versies elektrische Ioniq 5 bekend

13 maart 2021
Door Stijn Blanckaert
Hyundai gaf vandaag de prijzen en versies van de Ioniq 5 vrij. De nieuwe EV van het elektrische submerk van Hyundai heeft een instapprijs van € 45.999.


Het gamma krijgt een indeling die gebaseerd is op de keuze voor een batterij van 58 of 72,6 kWh, de aandrijving met met één motor op de achterwielen of met twee motoren en vierwielaandrijving en het uitrustingsniveau ‘Core’ of ‘Balance’.

De batterij van 58 kWh is enkel beschikbaar met achterwielaandrijving en de auto levert dan 170 pk. Bij de grotere 72,6 kWH-batterij kan gekozen worden tussen achterwielaandrijving (218 pk) of vierwielaandrijving (305 pk). De cijfers over het rijbereik zijn nog in de laatste homologatiefase, maar Hyundai mikt voor de basisversie op meer dan 380 km, en tot meer dan 450 km voor de versies met de grote batterij. 

Vanaf het Core-instapniveau zal de Ioniq 5 al uitgerust zijn met onder meer full LED koplampen, verzonken deurgrepen, een volledig digitaal en geconnecteerd interieur, een achteruitrijcamera, Highway Driving Assist enzovoort. In de Balance-uitvoering komt daar nog heel wat uitrusting bovenop en krijgt de klant de keuze tussen de versies Vision (met panoramisch glazen dak) of Solar (met ingebouwde zonnepanelen die de V2L-functie (Vehicle to load) mogelijk maken. 

De prijzen, inclusief BTW: 
iBNHmage

Deel op

Lees meer over


© Autonieuws. Alle rechten voorbehouden. Design door We Cre8 It.