Nieuws

© Citroen

Prijsdrukkertje: deze Citroën C3 C-Series kun je enkel online kopen.

31 augustus 2022
Door Dieter Quartier
Auto’s worden steeds duurder. De budgetmerken moeten creatief zijn om de prijs aanvaardbaar te houden. Citroën heeft het licht gezien in de online-verkoop: geen dealertussenkomst, gewoon klikken en betalen.

Citroen C3 C Series 2Sinds de lancering van de C3 van de derde generatie in 2016 heeft de bestseller van Citroën wereldwijd al meer dan een miljoen klanten voor zich gewonnen. In 2021 behoorde hij tot de top drie van bestverkochte modellen in Frankrijk, Spanje, Italië, België, Portugal, Denemarken, Slowakije en Bulgarije, met een bijzondere onderscheiding in België, waar hij in 2020 en 2021 de bestverkochte auto was.

De verkoop aan particulieren is echter stilgevallen in 2022. Tijd dus om een tandje bij te steken en dat doet Citroën door een speciale reeks uit te brengen van de C3: de C-Series. Die bevindt zich qua uitrusting tussen de You en de Shine en pakt uit met een scherpe nettoprijs: € 19.285 inclusief btw. Je kunt hem enkel online kopen in de Citroën Store. De aflevering gebeurt bij een Citroën-dealer naar keuze. Of die blij is met zo’n online verkoop, is nog maar de vraag.

Hij houdt er immers minder aan over en heeft niet de kans om de klant andere diensten te verkopen, laat staan om hem eventueel te overtuigen om voor een beter uitgeruste (duurdere) versie te gaan en er zelf wat meer aan te verdienen. Ook voor de overname van de klant zijn huidige voertuig kan hij niets betekenen, tenzij de klant alsnog het voertuig fysiek komt aanbieden. En dan schiet de online verkoop zijn doel voorbij.  

Deel op

Lees meer over

Dieter Quartier

Dieter Quartier (°1976) schrijft al sinds 2000 met motorolie in plaats van inkt. Zijn interessesfeer reikt van classics tot electrics. Bedrijfsmobiliteit in ruime zin is zijn dada.

Contact

YesYes BV
Veenstraat 10
B-3630 Maasmechelen

BTW: BE 0883 567 853

Autonieuws

Ook op


© Autonieuws. Alle rechten voorbehouden. Design door We Cre8 It.