Nieuws

© Polestar

Polestar 4 rolt van de band: leveringen aan klanten gepland voor eind 2023

15 november 2023
Door Redactie

Polestar dat synoniem staat voor vooruitstrevende elektrische voertuigen, heeft met trots aangekondigd dat de productie van de langverwachte Polestar 4 succesvol is gestart. Chinese klanten mogen zich verheugen op de primeur, met de eerste leveringen gepland vóór het einde van 2023. De wereldwijde lancering staat gepland voor het begin van 2024, met verwachte leveringen aan klanten later dat jaar.

 

De eerste Polestar 4 die van de productielijn rolt, straalt in de verbluffende Snow-afwerking, verfraaid met de kenmerkende Zweedse gouden details van het Performance Pack. Wat deze mijlpaal nog specialer maakt, is dat de productie plaatsvindt in de Hangzhou Bay-fabriek van Geely Holding. Hier wordt uitsluitend gebruik gemaakt van hernieuwbare elektriciteit, ondersteund door het prestigieuze I-REC waterkrachtcertificaat. Als kers op de taart draagt de fabriek bij aan duurzaamheid met zonne-energie, opgewekt door de zonnepanelen op het dak.

Dankzij deze groene toewijding heeft de Polestar 4 een opvallend kleine ecologische voetafdruk. Met een CO2-uitstoot van slechts 19,4-21,4 tCO2e bij de lancering, vestigt deze auto een nieuwe norm voor milieuvriendelijke luxe elektrische voertuigen.

De Polestar 4 maakte zijn glansrijke debuut op de Shanghai Auto Show in april 2023 en zal vanaf de tweede helft van 2025 ook worden geproduceerd in Busan, Zuid-Korea. Deze uitbreiding is bedoeld om te voldoen aan de lokale vraag en om export naar de Noord-Amerikaanse markten mogelijk te maken. Als de tweede SUV in de Polestar-line-up overbrugt de Polestar 4 niet alleen de ruimte tussen de Polestar 2 en Polestar 3, maar vestigt het ook zijn positie als de snelste productiewagen die het merk tot nu toe heeft voortgebracht.

Deel op

Lees meer over

Contact

YesYes BV
Veenstraat 10
B-3630 Maasmechelen

BTW: BE 0883 567 853

Autonieuws

Ook op


© Autonieuws. Alle rechten voorbehouden. Design door We Cre8 It.