Nieuws

© SEAT

Plug-inhybride Seat Tarraco eindelijk losgelaten

30 maart 2021
Door Dieter Quartier
Hij werd twee jaar geleden al aangekondigd, maar gaat nu pas in productie. De oplaadbare hybrideversie van Seats grote cross-over maakt vanzelfsprekend gebruik van dezelfde aandrijfgroep als de VW Tiguan eHybrid en consorten.


005SEATTarracoeHYBRIDRangeHighOm tot een systeemvermogen van 245 pk en 400 Nm aan koppel te komen, doet de Tarraco eHybrid met andere woorden een beroep op de bekende 1,4-liter TSI-benzinemotor met 150 pk (110 kW) en een elektromotor met 85 kW (115 pk), gekoppeld aan een DSG-zesversnellingsbak met dubbele koppeling. De aandrijving gebeurt steeds op de voorwielen.

De elektrische energie wordt opgeslagen in een lithium-ionbatterijpakket van 13 kWh dat laag en achteraan in de SUV is ondergebracht, waardoor het gewicht gelijkmatiger over het onderstel is verdeeld. De plug-inhybride versie heeft een elektrisch rijbereik van 49 km (WLTP). Opladen kan in slechts drie en een half uur met een 3,6 kW sterke wallbox, of in vijf uur met een 2,3 kW sterk stopcontact.

Diverse rij- en remmodi

De Tarraco e-Hybrid start altijd in volledig elektrische modus als de batterij voldoende opgeladen is. Maar de aandrijving kan automatisch overschakelen op Hybride modus als de energiecapaciteit van de batterij onder een bepaald niveau zakt of als er sneller gereden wordt dan 140 km/u. In Hybride modus kan de bestuurder ook de oplaadstatus op peil houden door deze te verhogen of te verlagen tot een bepaald niveau. De Seat Tarraco e-Hybrid beschikt ook over drie niveaus van regeneratief remmen, die kunnen worden aangepast via het infotainmentsysteem.  

Dankzij de combinatie van een elektrische aandrijving en een verbrandingsmotor bedraagt de CO2-uitstoot 37 à 47 g/km en verbruikt hij volgens de officiële testcyclus 1,6 à 2,1 liter brandstof om 100 km af te leggen. Van nul naar honderd sprinten kan deze SUV in 7,5 seconden en hij haalt desgewenst een top van 205 km/h.

Het gamma is voorlopig beperkt tot de Xcellence, die € 47.250 kost en meer op elegantie is gericht, en de FR, die voor € 48.750 de jouwe kan zijn en uitpakt met sportieve accenten. Later volgt de Style, die als instapversie dienstdoet en de vanafprijs met zo’n € 2.500 zal drukken.

Advies voor uw volgende bedrijfswagen?

Op zoek naar de ideale laadoplossing?

Deel op

Lees meer over

Dieter Quartier

Dieter Quartier (°1976) schrijft al sinds 2000 met motorolie in plaats van inkt. Zijn interessesfeer reikt van classics tot electrics. Bedrijfsmobiliteit in ruime zin is zijn dada.

Contact

YesYes BV
Veenstraat 10
B-3630 Maasmechelen

BTW: BE 0883 567 853

Autonieuws

Ook op


© Autonieuws. Alle rechten voorbehouden. Design door We Cre8 It.