Nieuws

© PSA

Peugeot stelt de e-Legend Concept voor

21 september 2018
Door Redactie
Peugeot kijkt met de e-Legend Concept niet alleen terug maar ook vooruit. Retro en toekomst gaan hand in hand in de elegante tweezitter waarbij de 'e' verwijst naar de elektromotor.

Het is een aantrekkelijke visie van Peugeot waarbij technologie ten dienste staat van het autoplezier. Een vleugje 504 (ontwerp Pininfarina), is de eerste gedachte die opkomt bij het zien van de e-Legend Concept. Met een lengte van 4,65 is die wel korter dan de 504. Ook het logo op de neus en de verlichting aan de achterzijde zijn een verwijzing naar dat model. 

De e-Legend Concept is voorzien van een 463 pk sterke elektromotor met het indrukwekkende koppel van 800 Nm. Deze stuurt de vier wielen aan en sprint in vier seconden naar de honderd. Peugeot spreekt over een actieradius van 600 kilometer en in nog geen half uur zit het accupakket vol genoeg voor 500 kilometer rijden. 

Leuk zijn de zonnekleppen waarin digitale schermen zijn verwerkt. Ze kunnen met spraak worden geïnstrueerd. Twee manieren van honderd procent autonoom rijden omvat de e-Legend: een Soft- en een Sharp-mogelijkheid. Eerstgenoemde is gericht op comfort terwijl in de Sharp-stand sportiviteit zegeviert. Denk bij autonoom rijden onder meer aan een stuur dat zich terugtrekt en stoelen die in de achteroverleunmodus gaan. Daarbij zorgt de akoestische architectuur voor een 'ongekend' geluid volgens de ontwikkelaars. 

Zelf rijden kan uiteraard ook. Zoals in de cruise modus waarbij 504-wijzerplaten worden weergegeven. Misschien is zelf sturen wel een aanrader met zoveel capaciteiten. Op de autosalon van Parijs stelt Peugeot de e-Legend voor.

Deel op

Lees meer over


© Autonieuws. Alle rechten voorbehouden. Design door We Cre8 It.